SPELTIPS 5/5 inför Ahal FT – FC Energetik: Skapa ett spel i Turkmenistan!

Av
Uppdaterat: maj 5, 2020


Den här dagen ger vi oss in på den mycket självklara matchen, på förhand iallafall, mellan Ahal och Energetik från den turkmenistanska ligan. Utbudet är som det är just nu, men vi ser oss ha hittat ett mycket fint spel inför tisdagens matcher här. Ahal har börjat säsongen mycket starkt och har efter fem omgångar fyra vinster och en förlust – förlusten kom i den senaste omgången där man för första gången den här säsongen fick bekänna färg.

Spelet vi klickar är hemmaseger och att det blir under fem mål i matchen. Spelet kombinerar ni enklast hos Unibet och det ger oss ett fint odds med värde i. Hemmaspelet är nyckeln bakom detta spel, jag ser inte Ahal förlora den här matchen, trots att man förlorade senaste ligamatchen. Här är man mycket starka och på hemmaplan är man oerhört svårslagna. Ahal har visat sig vara starka under inledningen och har fått positiva tecken i både offensivt- som defensivt spel. Ettan klickas, men att man kör över ett försvarsstarkt gästande lag ser jag inte som någon större möjlighet.

Låt oss börja med att göra det enkelt för oss själva. Namnet på detta bortalag håller vi kort, men presenteras som FC Energetik Türkmenbasy Mary – vi säger Energetik, så alla förstår det. Nu till formen, laget och kommande mötet mot topplaget Ahal.

Det här kan bli en tuff bortaresa för Energetik, som åker för att gästa ett lag som har fyra vinster av fem möjliga. Det är givetvis så att det finns hopp i luften, i och med att hemmalaget förlorade senast, men också för att man har chans att stänga ner hemmalaget rejält. Gästerna kommer som stora underdogs, något man inte skall underskatta. Energetik kan ofta stänga igen bakåt i sina matcher, vilket man har visat under den nuvarande säsongen och tidigare omgångar. Man har det tuffare framåt, där man endast gjort tre mål på fem omgångar, facit för de tidigare orden. När vi såg de live senast var det precis det man la märke till, men att lyfta deras fina försvarsspel är något som är på radarn här. Ahal är mycket bra, men att man skall bli totalt överkörda av hemmalaget – det tror jag inte. Underspelet läggs därför till i hemmasegern!