SPELTIPS 5/7 inför Elfsborg – Malmö: Vi tar ställning!

Av
Uppdaterat: juli 5, 2020

Elfsborg fick en bra start på säsongen när man i sin premiär besegrade IFK Göteborg på bortaplan med 1-0. Efter de tre inspelade poängen i premiären har Elfsborg inte riktigt lyckats komma upp i samma nivå och kryssat i fyra raka matcher. Elfsborg ser ganska trubbiga ut och man har haft det svårt att avgöra matcher. På sina fem inledande matcher har Elfsborg i snitt gjort endast gjort ett mål per match. Det är en för svag målproduktion om man vill vara med och utmana om en topplacering. Mot Malmö på söndag kommer man inte få särskilt många lägen att göra mål och då gäller det att man är effektiva och utnyttjar de lägen man får.

En seger och fyra kryss på de fem inledande omgångarna innebär att Elfsborg placerar sig på en sjunde plats i tabellen med sju inspelade poäng. En helt klart godkänt start på säsongen och tabellplacering för Elfsborg som av många är tippade att hamna någonstans i mitten av tabellen. På söndag väntar en riktigt tuff match för Elfsborg när man ställs mot guldtippade Malmö. Här tror vi Malmö blir numret för stort och Elfsborg får se sin fem matcher förlustfria svit brytas. Elfsborg har som sagt inlett säsongen klart godkänt men mot ett Malmö som känns på uppgång blir det tufft att plocka poäng.

På andra sidan planhalvan väntar Malmö som av de flesta inför säsongen var tippade att vinna allsvenskan. Efter fem spelade omgångar har Malmö inte riktigt lyckats leva upp till sitt favoritskap och man är redan fyra poäng efter serieledande Norrköping. Efter ett kryss mot Häcken, Varberg och AIK stod Malmö för en imponerande insats senast när man besegrade de regerande mästarna Djurgården. Förutom att Malmö fick med sig tre viktiga poäng spelade man bra fotboll och ett flertal spelare imponerade. En som fått en fantastisk start på säsongen är Malmös lagkapten Anders Christiansen. Den danska mittfältaren har kanske varit allsvenskans bästa spelare och på sina två senaste matcher har Christiansen gjort fyra mål. En annan som imponerade mot Djurgården var Isaac Kiese Thelin. Även om anfallaren inte gjorde mål vann han otroligt mycket dueller och låg bakom mycket i Malmös anfallsspel. Malmö har en trupp full med stjärnor och då har inte Ola Toivonen gjort sin comeback än. Borta mot Elfsborg kan Toivonen vara aktuell för att göra sin första minuter sedan han återvände till allsvenskan. Det är såklart ett ruskigt starkt nyförvärv.

I och med Malmös något svajiga start är man trots sin andraplats i tabellen i stort behov av poäng. Med en fin insats i ryggen och stor press att ta tre nya poäng tror vi man löser en seger mot Elfsborg. Dessutom har Elfsborg de senaste åren varit lite av en drömmotståndare för Malmö. De senaste åtta matcherna lagen emellan har nämligen slutat med seger för skåningarna. Det är ruskigt starka siffror för Malmös del. På söndag tror vi att ett Malmö som känns på uppgång tar sin nionde raka seger. Till ett odds som mer än dubblar insatsen känns den raka tvåan helt given.