SPELTIPS 5/7 inför Västerås – GAIS: Vi väljer sida!

Av
Uppdaterat: juli 5, 2020

Vi bjuds på ett fint utbud under söndagen. Undertecknad väljer att rikta blickarna mot en liga som hamnar i skymundan av de europeiska toppligorna, nämligen vår egna Superettan. I den svenska andraligan tar Västerås emot GAIS hemma på Solid Park Arena under söndagseftermiddagen.

Västerås är det laget som startat säsongen bäst av dessa två. Hemmalaget tog en viktig trepoängare i premiären mot AFC Eskilstuna, men har därefter haft lite stolpe ut i anfallsspelet. Efter premiärsegern har Västerås följt upp med två omgångar där matchbilden inte riktigt speglar slutresultaten. Västerås har varit det dominerande laget mot både Degerfors och Öster men saknat det där lilla extra för att knipa segern. Vi ser Västerås som det klart bättre laget när GAIS kommer på besök, vi klickar i hemmasegern!

GAIS har inlett den här säsongen på samma sätt som de avslutade förra säsongen. GAIS levde inte alls upp till förväntningarna förra säsongen när de parkerade på nedre halvan av tabellen. Gästerna slutade på en tolfteplats i tabellen och säkrade kontraktet med endast tre poängs marginal. Göteborgslaget har inte fått någon kanonstart den här säsongen heller.

GAIS vann visserligen premiären mot Jönköping Södra efter ett mål av August Wangberg. Segern följdes sedan upp med ett betydligt svagare anfallspel som bäddade för två raka förluster. De står nu på två förluster och endast gjort ett mål på tre ligamatcher, ett facit som göteborgslaget inte är helt nöjda med. Laget förlitar sig på nyförvärvet Richard Yarsuvat när det kommer till målproduktionen, men anfallaren står fortfarande mållös efter tre omgångar. Senast dessa två lagen möttes vann Västerås med 4-1.