SPELTIPS 5/7 inför Villarreal – Barcelona: Formstarkt mot formsvagt!

Av
Uppdaterat: juli 5, 2020

Villarreal såg inte speciellt bra ut under första halvan av säsongen men nu händer det grejer, i synnerhet sedan återstarten. Man klättrar och klättrar i tabellen och är inför mötet mot Barcelona faktiskt bara tre poäng ifrån en topp-4 placering. Under de sex matcher man hunnit spela i sommar har man öst på rejält, fem vinster och ett kryss. Man har sin defensiv att tacka här, framåt har det väl inte skett under men faktum är att man hållit nollan i fem av de sex senaste. Riktigt starkt facit, här lär man ge Barcelona en utmaning.

När lagen möttes senast, på Camp Nou, stötte Barcelona på en hel del problem men säkrade tre poäng genom en vinst med 2-1. När de regerande mästarna senast gästade Villarreal stötte man på betydligt fler problem, då man såg ut att förlora stort men lyckades rädda upp till ett kryss efter 4-4.

Titelstriden mellan Barcelona och Real Madrid har varit väldigt intressant att följa under hela säsongen men nu har de sistnämnda dragit ifrån rejält. Endast några få omgångar återstår och de regerande mästarna ligger hela fyra poäng bakom rivalerna på grund av flertalet poängtapp på senaste tiden. Inför söndagens match har man tre kryss de fyra senaste matcherna, ett direkt svagt facit även med tanke på hur viktiga drabbningarna varit. Men, med tanke på hur laget sett ut förvånar inte resultaten. Man ser inte alls starka ut för tillfället.

Måstematch för Barcelona här alltså, annars är titeln i princip borta. Men här är det formstarkt mot formsvagt som gäller, hade knappast förvånat om Villarreal tar viktiga poäng i jakten på europaplatserna.