SPELTIPS 5/8 inför Shakhtar Donetsk – Wolfsburg: Målspelet synas!

Av
Uppdaterat: augusti 5, 2020

Som vi har längtat. Äntligen drar slutspelen i Champions och Europa League igång efter en lång väntan. Vi kastar blickarna mot Ukraina och närmare bestämt Metalist Stadium där Shakhtar Donetsk tar emot tyska Wolfsburg. Det är deras andra match i åttondelsfinalen av Europa League som spelas under onsdagen.

Klubben Shakhtar Donetsk är det laget som sitter i förarsätet inför onsdagens batalj. Det ukrainska laget vann den första matchen med 1-2 på Volkswagen Arena. Två bortamål som betyder oerhört mycket i kampen om ett avancemang. Vi vet sedan tidigare att Shakhtar Donetsk är svårslagna i hemmaborgen, den effekten minskar visserligen på grund av den publikfria arenan. Men undertecknad tror på ett hemmalag som prioriterar defensiven för att försvara sin ledning. Shakhtar Donetsk har hållit nollan i deras tre senaste matcher på hemmaplan, vi tror på ännu en målsnål tillställning!

Som vi tidigare nämnt så är det den tyska klubben Wolfsburg som kommer på besök under onsdagen. Senast dessa två lagen möttes var i mars månad och då knep Shakhtar segern med 1-2. Tyskarna måste alltså jaga mål för att stanna kvar i det stundande slutspelet. Indirekt så har alltså målsprutan Wout Weghorst pressen på sig att leda sitt Wolfsburg till en bergtung seger i Ukraina.

Men Wolfsburgs målproduktion har varit sådär på sistone. Gästerna har endast gjort två mål på deras fyra senaste matcher, ett facit som är lite oroväckande inför denna viktiga Europa League-match. Det är två lag som visat sig vara på en jämnlik nivå under den här säsongen, därmed tror vi på en nervkittlande tillställning där Shakhtar gör allt i sin makt för att behålla ledningen.