Speltips 7/8 till CL vinnaren 2019/20

Av
Uppdaterat: augusti 8, 2020

Det är många bra lag att välja mellan när det kommer till vem som ska få lyfta bucklan. Efter många om och men så tycker jag mig har hittat den mest trovärdiga vinnaren till Champions League 2019/20. Det står mellan 4 lag som jag ser det och jag tänkte ge mina tankarna till varför eller varför inte just dom Olmert att vinna. Så häng med!

Barcelona

Vi måste ändå börja med hur säsongen har gått för Barca. Man förlorade inhemska titeln mot Real Madrid i år, efter mycket om och men. Jag skulle vilja säga att årets upplaga kunde ha gott hur som helst till och med Getafe kunde ha vunnit kändes det som. Det var inte många topp prestationers från varken Barca eller Madrid. Glöden i Messi saknas alltför ofta och utan Messi får Barca det svårt att fungera.

Under Champions League har man inte heller gjort så bra ifrån sig. Man hade till synes en väldigt lätt grupp att ta sig igenom, vilket man gjorde också. Men man gjorde det inte likna smärtfritt som man själva kanske trodde på. Barca har just nu 1-1 fördel emot Napoli, efter att man kvitterade i andra halvlek på bortaplan.

Rent spelmässigt har det inte klaffat för Barca i år. Försvaret känns inte alls bra och det är dags för Pique att flytta på sig. Jag tror på en bättre lösning i Umtiti och Lenglet tillsammans i mittlåset. Mittfältet känns inte lika vass som när Rakitic va som bäst. De Jong är framtidens namn men han får axla alldeles för mycket första säsongen i Barca. Sen går vi vidare upp hittar vi Greizman och Suarez, 2 namn kunniga spelare. Suarez har varit skadad en stor del av säsongen och han ser inte lika pigg ut i djupled som tidigare år. Greizman är en CF och Barca köper han för att lägga ut han på en kant, helt oförstårligt, varför köper man inte en kantspelare isåfall. Dock finns Messi och när han vill lira fotboll då finns det ingen i närheten av hans nivå, vilket gör att man inte tiktigt kan räkna ut Barca ifrån CL titeln.

Pågrund av alla problem i klubben som även har stört spelarna, då det går rykten hit och dit. Man skickar ut tränare och sen när de går dåligt för spelarna 1-2 matcher börjas det snacka skit direkt i omklädningsrummet om att man vill ha en ny tränare. Barca behöver Xavi, han är inte rutinerad tränare ännu men han kan skapa harmoni i omklädningsrummet och det är vad laget/klubben behöver. Så med allting sagt, bör man ta sig vidare från Napoli men man får det ruskigt svårt med att ta hem hela Champions League.

PSG

Oj vart ska man börja? För det första tänkte jag inte ha med PSG som ett alternativ att vinna CL men spelbolagen vill annat. PSg har 3e lägst odds på att ta hem Bucklan och då får man rätta in sig i leden och utvärda varför PSG har lägre odds än Barcelona som ändå sitter på Väldens bästa spelare. Kan vara tillfällighet då Barca inte ännu har tagit sig vidare från 8-delsfinal. Medan PSG gjorde det med nöd och näppe mot Dortmund.

I kvartsfinalen möter PSG ett spelmässigt formsvagt Atalanta som inte alls har kommit upp i nivå sen en tid tillbaka. Sätt till hur laguppställningarna ser ut så ska PSG vinna och det enkelt också. Men jag är inte helt hundra på att dom ens vinner mot Atalanta fast det har svajat lite hos Bergamo klubben. För år efter år snackas det om att PSG har chans på titeln och jag säger så här, med dom spelarna så är dom en titel kandidat. Men dom kommer inte bli riktiga kandidater så länge franska ligan inte håller någon vidare nivå. Som man brukar säga “sjunk inte till deras nivå´´, möter man då 95% utav matcherna ett så dåligt lag som PSG lika gärna ska kunna vinna med 10-0 mot då är det rätt klart att PSGs nivå går ner också. Just därför kommer inte PSG vinna CL och just därför SKA ingen spelare vinna Ballon D’or i franska ligan. Så tyvärr Neymar och Mbappe flytta snarast om ni vill vinna både CL och Ballon D’or.

Manchester City

Oj Oj Oj, vilken kvalité det finns i City, offensivt. Med spelare som Sterling, De Brüyne och Mahrez, kan tyvärr inte räkna med Aguero då han är skadad som han har varit till och från under säsongen. Dock tittar vi lite längre ner i startuppställningen så hittar man lite svagapunkter i Mendy/Zinchenko, Walker/Cancelo och Otamendi/Garcia. Så den enda backen som hhåller för ett vinnande CL lag skulle jag säga är Laporte. Men allt som oftast brukar Citys offensiva göra tillräckligt med mål för att släppa in 1-2 bollar.

Man är inte helt klara med 8-delsfinalen utan man möter Real Madrid i returen med 2-1 från bortamatchen. Tar man sig vidare från ett Real Madrid som inte riktigt är detsamma lag offensivt som tidigare år med Ronaldo i spetsen. Då blir City riktigt farliga i år. I första mötet mot Real Madrid vart jag förvånad att City inte gjorde mer än 2 mål men 2 mål på bortaplan gör att förutsättningarna ser riktigt bra ut för City.

Det som kan fälla City i år igen i Champions League är just deras försvarsspel. Jag tycker man har fått in en bra stabil DM i Rodri som Guardiola har valt att ibland flytta ner till MB position för att få ett mer passningskickligt lag och för att övriga backar inte håller högsta klass alla gånger. Spännande att se om man först kan klara av mästarnas mästare Real Madrid först.

Oddsen på vinnare av Champions League 2020/21

Bayern Muchen

Här snackar vi Kvalité på varje position. Lewandowski leder skytteligan med marginal i CL så han behöver man inte förklara vilken klass han besitter. Coman och Gnabry är både klassiska yttermittfältare med speed och teknik, saknas ibland kvalité i avslutet hos dessa herrar. Müller har fått tillbaka sin position som offensiv mittfältare efter att Coutinho vikarierade i början av säsongen. På Bayerns innemittfält har man en bra blandning med tekniska Thiago och hårt arbetande Kimmich. Boateng en stor stark mittback tillsammans med Alaba som är lite kortare men snabbare på mittlåset, håller en mycket bra och jämn nivå. Davies på vänsterbacken skulle jag säga är Bundesligas bästa och mest överraskande spelare, så som han löper på sin kant upp, ner och dessutom har bra teknik och är vindsnabb gör Bayerns vänsterkant till den farligaste i världen kanske.

I och med en skadad Pavard kommer vi kanske få se Kimmich flyttas ner till högerbacken och Goretzka in på innemittfältet och det är ingen större förlust för ska man hitta en svagpunkt i Bayern då är det Bayerns högerkant med Pavard och Gnarby, rent defensivt tänkt.

Bayern är alltid en titel kandidat år efter år och det är just för att man allt som oftast behåller sina bästa spelare och sen köper in för att förstärka truppen. Oftast är det färdiga spelare man köper in som Goretzka. Man gör inte som Real Madrid som söker talang ute i Brasilien, bland annat Vinicius och Rodrygo.

Bayern är inte helt klara med 8-delsfinalen utan man ska spela av matchen mot Chelsea som man vann borta med 3-0. Och där efter är det 3 matcher kvar tills man lyfter bucklan. Visst nu ser det ut som att jag är väldigt självsäker men när jag har tittat på alla lag som är kvar ser jag många lag som har svajat en del under säsongen vilket Bayern också har gjort men när man bytte tränare har allting gått tillbaka till de “vanliga´´ Bayern Munchen. Och det är klart att man måste snacka upp sitt egna tips såklart.

Speltipset

Bayern Munchen att lyfta Champions League bucklan till oddsen 4,50 måste testas. Som sagt tittar man på spelare mot spelare i alla lag så sitter Bayern Munchen på det mest kompletta laget i år.

Det står mellan City och Bayern men tror som sagt att Citys backlinje inte håller för att dom ska vinna.

Bet365

4,8 rating

100 % upp till 1.250 SEK