Speltips 8/9 till FaZe vs Fnatic: Vilket lag tar sig ur “slumpen”?

Av
Uppdaterat: september 8, 2020

Båda lagen har haft det relativt tufft de senaste månaderna där FaZe bl.a. bytt ut spelare två gånger. Fnatic har lyckas ta en seger i Pro League av två matcher, och förlorade sin andra emot Mousesports efter en extremt jämn tredje karta som slutade 16-14. FaZe har hittills förlorat två av två emot Mousesports och Astralis.

Fnatics dåliga tredje karta emot Mousesports

En väldig berg-o-dalbana i matchen mellan Mousesports och Fnatic. Mousesports fullständigt dominerade första kartan där de vann 16-8 och andra kartan började likadant när mousesports tog ledningen med 9-1 (!). Fnatic lyckades vända andra kartan och vann bl.a. tio av de nästkommande elva rundorna och vann kartan 16-13. Trejde kartan började extremt bra för Fnatic och de tog ledningen efter extremt många tighta rundor med 9-1. Men även där började problemen för Fnatic som tappade greppet och mousesports plockade fem i halvtid och vann i slutet av andra halvan nio av tio rundor och vann mötet 16-14.

Andra vinsten för mousesports som ser bra ut och har chans att ta sig vidare ifall de lyckas vinna två av sina resterande fem möten. Fnatic såg dock väldigt bra ut under 1.5 karta och jag tror att de har mer att ge i matchen emot FaZe!

FaZe okoordinerade spel med Kjaerbye

Fem matcher spelade med Kjaerbye för FaZe och de har endast lyckas vinna 2 kartor av elva spelade! Förlusterna har hittills kommit emot Heroic, Vitality, Mousesports samt Astralis. Matchen senast emot Astralis var fullständigt katastrofal. Det började på Nuke där Astralis började på den sämre sidan men ändå lyckades vinna nio rundor irad och vinna halvan med 11-4. De stängde kartan relativt direkt med 16-7 och övergick till kartvalet av FaZe. Väl där blev det inte bättre överhuvudtaget. Efter att FaZe tog ledningen med 2-1 förlorade de elva av tolv rundor och tappade även fyra av sex rundor i andra halvan för att förlora 16-5 även här.

Dagens Speltips

Båda lagen har haft sina problem under onlinesäsongen, speciellt FaZe som har tvingats byta spelare p.g.a. olofmeisters avbrott ifrån den aktiva femman. Fnatic såg relativt bra ut emot både Spirit och mousesports och har definitivt fördelen i detta möte. Att vinna dust2 / Nuke kommer troligtvis bli svårt för fnatic ändå, men det faktum att de har bättre vinstprocent på alla andra kartor är en stor fördel. Jag kommer att lägga spel på att FNC vinner mötet men även att FaZe vinner den andra kartan då de har en fördel där!

Jag väljer att spela på att Fnatic vinner mötet till oddset 1.80 (3units) hos Betsson SAMT

Att FaZe vinner karta 2 med handicap -3.5 till oddset 2.75 (2units) hos Bet365

Betsson

4,3 rating

100 % upp till 100 SEK

Nordicbet

5,0 rating

100 % upp till 100 SEK

Betsafe

4,5 rating

100 % upp till 100 SEK

Bet365

4,8 rating

100 % upp till 1.250 SEK