SPELTIPS 9/8 inför Häcken – Kalmar: Vi väljer sida!

Av
Uppdaterat: augusti 9, 2020

Matcherna duggar tätt i säsongens Allsvenska. Vi håller ett extra öga på mötet mellan BK Häcken och gästande Kalmar under söndagseftermiddagen. Vi är inne i den 14:e omgången av Allsvenskan där skillnaden mellan toppen och botten blir allt större. Hemmalaget BK Häcken hänger på i den berömda toppstriden och hittas just nu på en stabil femte plats.

Men det har uppstått flera motgångar för hemmalaget den här säsongen. Förstamålvakten Peter Abrahamsson slet av korsbandet i matchen mot Djurgården och missar alltså resten av säsongen. Abrahamsson är en spelare som betyder oerhört mycket för laget och därmed var det verkligen ett mardrömsbesked för Häcken. Men hemmalaget visade styrka när de besegrade guldkandidaterna IFK Norrköping i senaste ligaomgången. Häckens nyförvärv Alexander Söderlund har kommit igång rejält och står just nu på fem fullträffar. De har vunnit fyra av deras fem senaste hemmamatcher, vi tror på ännu en stark seger för Göteborgs-laget!

Klubbarna har spelat 13 omgångar av den stundande ligasäsongen. Likt förväntat hittar vi gästerna Kalmar FF i botten av tabellen. Klubben klarade sig kvar med nöd och näppe förra säsongen när de besegrade IK Brage i ett nervkittlande kvalspel. Nanne Bergstrand är vid rodret och Kalmar FF satsar mycket på sina yngre förmågor.

Såhär långt har det gått väldigt tufft för Kalmar i ligaspelet. I skrivande stund hittas laget på en jumboplats med nio inspelade poäng. Närmast befinner sig Helsingborgs IF med en poäng ovanför. Kalmar är det laget som släppt in flest mål i hela ligan hittills, nämligen 22 insläppta på 13 ligamatcher. Den vinstlösa sviten står på tio raka matcher, undertecknad tror att den negativa trenden fortsätter när ett starkt Häcken väntar på bortaplan.