SPELTIPS 9/8 inför Mjällby – AIK: Två formsvaga lag!

Av
Uppdaterat: augusti 9, 2020

Mjällby fick en flygande start på sin allsvenska sejour och sju omgångar in på säsongen var man tvåa i tabellen. Efter succéstarten där man bland annat besegrade Hammarby, Östersund och Häcken har man hamnat lite i en formsvacka och dalat i tabellen. Inför söndagens möte mot AIK har Mjällby en dyster trend med sex raka utan seger. Med sina 16 inspelade poäng är Mjällby för tillfället på en tiondeplats i tabellen och det är såklart mer än godkänt för att vara nykomling. Faran är att man inte kan vända på den negativa trenden och då kan det snabbt gå utför.

Mot AIK förväntar vi oss att Mjällby går in med en ganska defensiv matchplan och i första hand går in för att få med sig en pinne. Mjällby är duktiga på att försvara framför eget mål och på sina två senaste matcher har man endast släppt in två mål mot offensivt starka Norrköping och Sirius. Motståndarna imponerar inte i sin offensiv såhär har Mjällby stora möjligheter att hålla nollan. Vi tror på en målsnål tillställning och klickar i att det blir under 2.5 mål!

På andra sidan planhalvan väntar AIK som varit en av säsongens största besvikelser. Storklubben från Solna som så sent som för två säsonger sedan vann SM-guld har fått en usel start på den allsvenska säsongen. Efter tretton spelade omgångar hittar vi AIK på tolfteplats i tabellen med endast fyra poäng ner till jumbon Kalmar. Efter derbyförlusten mot Djurgårdaren valde AIK att agera på tränarposten och Rikard Norling fick lämna sitt uppdrag som chefstränare. Ersättaren Bartosz Grzelak har fått en mindre bra start på sitt tränaruppdrag med kryss mot just jumbon Kalmar och närmast blev det förlust mot Elfsborg. Varken AIK eller Grzelak har råd med en ny förlust när man ställs mot Mjällby på söndag.

På grund av de rådande läget i AIK tror vi att man i första hand kommer fokusera på en bra defensiv insats. Såklart är man i stort behov av seger och tre poäng men skulle man förlora matchen vore det en stor katastrof. Ett defensivt AIK kommer se till att söndagens match blir en tillknäppt historia. Undertecknad blir inte förvånad om matchen slutar mållöst. Underspelet känns helt givet!