SPELTIPS 9/8 inför Örebro – IFK Göteborg: Fokus på målen!

Av
Uppdaterat: augusti 9, 2020

Inför söndagens möte mot Göteborg är det Örebro som ligger högst upp i tabellen, närmare bestämt en niondeplats. De förstnämnda har helt klart underpresterat hittills, även om det ofta även handlat om oflyt. Här backar jag spelet att båda lagen nätar – Örebro kommer från en väl genomförd match mot Kalmar som man vann med hela 3-0 och med tanke på hur svårt Göteborg har att hålla tätt bakåt har jag svårt att se hemmalaget gå mållösa.

Fin dagsform hos Örebro alltså, här lär man ge Göteborg en utmaning. Ser vi till hur det sett ut lagen emellan senaste gångerna man stött på varandra kan vi även där se att Göteborg alltjämt har det svårt mot Örebro. Två av de tre senaste har slutat med kryss och en har Örebro vunnit. Två av drabbningarna löser man vårt spel med god marginal, då siffrorna lyder 2-2 och 3-3.

IFK Göteborg har inte fått ihop det alls hittills. Tretton poäng på tretton matcher är helt enkelt inte tillräckligt bra, och det är knappast med någon härlig form man går in på planen med på söndag. Fem raka utan vinst är inga bra siffror, faktum är att man bara har en poäng ner till nedflyttningsstrecket. Även om Göteborg inte lyckats resultatmässigt är dock värt att poängtera att man faktiskt haft en del oflyt med sig, som tidigare nämnt. Det är ofta väldigt små marginaler som gått emot laget och som resulterat i poängtapp. Kan lossna för laget här offensivt samtidigt som man har svårt att hålla tätt bakåt.

Göteborg löser spelet i sex av de åtta senaste – bra siffror. Ser vi till hela säsongen har det blivit mål åt båda håll i nio av tretton matcher. I de senaste tillställningarna har man dessutom varit involverade i en hel del mål och jag tror det kan upprepa sig på söndag.