SPELTIPS 9/8 inför Östersund – Elfsborg: Vi tar ställning!

Av
Uppdaterat: augusti 9, 2020

Inför söndagens tillställning hittar vi Östersund på en 14:e plats i den allsvenska tabellen. Såklart väldigt tungt för Östersund att vara nere på den negativa kvalplatsen med snart halva säsongen spelad. Det ska dock nämnas att bottenstriden är oerhört jämn och att en trepoängare kan få Östersund att klättra ett flertal placeringar. Undertecknad håller däremot chansen för hemmaseger på söndag ytterst liten. Östersund har gjort det okej men mot ett formstarkt Elfsborg tror vi man får det tufft.

Förvisso gjorde Östersund två mål senast mot blåvitt men annars har man varit bleka i sin offensiva lagdel. Mot Elfsborg håller vi det högst tveksamt om Östersund kommer vara med i målprotokollet. På sina fyra senaste matcher har Östersund endast gjort tre mål och då har man haft ett ganska enkelt spelschema. Östersund är starkare i sin defensiva lagdel men mot ett Elfsborg som sprutar in mål får man det tufft. Bortasegern klickas!

Elfsborg har för många varit en positiv överraskning och med snart halva säsongen spelad hittar vi gästerna på en tredjeplats i tabellen. Närmast blev det tre poäng för Elfsborg när man imponerade och vann mot AIK med 2-1. För fjärde matchen i rad var Jesper Karlsson med i målprotokollet och mittfältaren har nu gjort sex mål och tre assist. Vi räknar med att Karlsson är sugen på nya mål och assist på söndag!

Där Elfsborg imponerat som mest är onekligen i sin offensiv och på sina fyra senaste matcher har man gjort hela tretton mål. Ruskigt starka siffror av Elfsborg som för tillfället ser ostoppbara ut när man anfaller. I försvarsspelet har Elfsborg haft det tuffare och släppt in en del billiga mål. Närmast mot AIK såg man däremot bättre ut i defensiven och det var helt klart ett steg i rätt riktning. Efter ett par tyngre år har Elfsborg tagit flera steg och man är ett riktigt bra fotbollslag! När lagen senast ställdes mot varandra drog Elfsborg det längsta strået och vann med hela 4-1. Vi tror Elfsborg tar sin andra raka seger mot Östersund och klickar i den raka tvåan!