SPELTIPS 9/8 inför Rosenborg – Sarpsborg: Specialare klickas!

Av
Uppdaterat: augusti 9, 2020

Den norska storklubben Rosenborg tar emot Sarpsborg hemma på Lerkendal Stadion under söndagskvällen. Rosenborg har dominerat den norska toppfotbollen under en längre tid, men laget har inte alls kommit upp i nivå under de två närmaste säsongerna. Förra säsongen slutade laget på en tredjeplats och hade hela 16 poäng upp till mästarna Molde.

Den negativa trenden har fortsatt även den här ligasäsongen, Rosenborg hittas på en sjätte plats i tabellen med 18 inspelade poäng. De har hela 16 poäng upp till serieledarna Bodö/Glimt. Men det återstår fortfarande flera omgångar och Rosenborg har gott om tid att vända den svaga trenden. Rosenborg har visat sig starka hemma på Lerkendal Stadion under den närmaste tiden. De har tre raka segrar med åtta gjorda mål i hemmaborgen. Vi tror att storklubben vinner minst en av halvlekarna när Sarpsborg kommer på besök.

I gästande Sarpsborg hittar vi en del välkända ansikten från den svenska toppfotbollen. Mikael Stahre som tränat AIK, Blåvitt och Häcken är den som styr rodret i Sarpsborg just nu. Stahre och hans mannar fick sig en väldigt tuff inledning på säsongen när de förlorade fem raka ligamatcher. Men sedan dess har Sarpsborg tagit sig i kragen och presterat på en betydligt bättre nivå.

Det Sarpsborg som vi ser idag är som dag och natt jämfört med i början av säsongen. Nu har laget endast förlorat en av deras sju senaste ligamatcher vilket gett en stabil elfte plats i tabellen. Men nu väntar Rosenborg, ett möte som laget haft tufft med under de senaste säsongerna. Rosenborg har vunnit två av deras tre senaste inbördes möten och Sarpsborg har dessutom tagit svaga fyra poäng på fem bortamatcher. Vi klickar i en spännande specialare!