SPELTIPS 9/9 inför Goias – Coritiba: Dubbelchansen klickas!

Av
Uppdaterat: september 8, 2020

Onsdagen bjuder på ett lite snålare utbud. Därmed får vi rikta blickarna mot den brasilianska högstaligan när Goias tar emot Coritiba. Dessa två lagen drabbas samman på Serra Dourada i staden Goiania sent under onsdagskvällen. Det är två lag som befinner sig i stundande bottenstriden efter ett svagt ligaspel såhär långt.

Hemmalaget Goias slutade på en stabil tiondeplats med 52 inspelade poäng förra säsongen. Den här säsongen har inletts betydligt sämre, efter sex spelade matcher befinner sig Goias på den ökända jumboplatsen. Det ska dock tilläggas att Goias har spelat två färre ligamatcher än sina konkurrenter. Men deras facit som lyder en vinst, en oavgjord och fyra förluster talar för sig själv.

Det är alltså klubben Coritiba som kommer på besök inför onsdagens batalj. Coritiba är nykomlingar i Campeonato Brasileiro Serie A den här säsongen. Gästerna flyttades upp till den brasilianska högstaligan efter ett lyckat ligaspel förra säsongen. De slutade på en stark tredje plats med 66 inspelade poäng.

Klubbens start i högstaligan var däremot urusel. Coritiba inledde den här säsongen med fyra raka förluster i den nya ligan. Men sedan dess har gästerna acklimatiserat sig bättre och hittat tillbaka på vinnarspåret. Nykomlingen har sett klart bättre ut under den närmaste tiden när de gått obesegrade i tre av deras fyra senaste ligamatcher. På grund av den horribla starten hittas även Coritiba i den förödande bottenstriden, men gästernas form börjar peka uppåt igen. Vi väljer att klicka i dubbelchansen till gästernas favör!