SPELTIPS 9/9 inför Helsingborg – Kalmar: Bottenmöte!

Av
Uppdaterat: september 8, 2020

Det är väl egentligen ingen som är förvånad över att Helsingborg och Kalmar krigar nere i botten av tabellen. Två lag som på förhand var tippade att hamna i denna situationen och här är man. Båda lagen har möjlighet att ta sig ur nedflyttningsområdet efter detta möte, om man får med sig ett väldigt bra resultat det vill säga. Här behöver båda lagen verkligen vinst, men i denna typen av matcher handlar det ofta mer om att inte lämna planen tomhänta. Kan komma att handla mycket om riskminimering här.

Helsingborg löser vårt spel väldigt ofta senaste tiden, faktum är att lagets motståndare vunnit “hörnkampen” i sju av Helsingborgs åtta senaste matcher. Detta trots att man alltså förlorat många av dessa matcher. Under onsdagen ser jag ingen större favoriter lagen emellan men statistiken på hörnfronten talar sitt tydliga språk och vi bjuds på ett väldigt högt odds här.

Senast Kalmar stötte på Helsingborg drog man till med en storvinst och spelade hem tre enorma poäng. 4-0 slutade den matchen efter att Kalmar dominerat på nästan alla fronter. 26 skott och 10 skott på mål bland annat. Gällande hörnfronten hade man betydligt fler hörnor, 11-3 där. Trots detta ligger Kalmar bakom Helsingborg inför mötet, kanske kommer man vara mer sugna på att ösa på framåt? Återstår att se, men här talar allt för att man skapar fler hörnor.

Kalmar löser spelet i sex av de sju senaste, noterbart är då att man skapat hela 45 hörnor under dessa matcher. Ett snitt på 6,42 hörnor per match. I lagens senaste respektive matcher producerade Kalmar nio hörnor mot Hammarby medan Helsingborg släppte till tio stycken mot Djurgården.