SPELTIPS 9/9 inför Maccabi Haifa – Zeljeznicar: Högoddsare testas!

Av
Uppdaterat: september 8, 2020

Onsdagen bjuder som sagt på ett väldigt snålt utbud med tanke på landslagsuppehållet som varit. Men vi hittar en batalj mellan Maccabi Haifa och FK Zeljeznicar i kvalet till den berömda turneringen Europa League. Vi är fortfarande i ett väldigt tidigt skede av Europa League-kvalet, dessa två lagen drabbas samman i den första rundan.

Det är enbart en match i första rundan, vilket betyder att ett av lagen avancerar vidare redan under onsdagskvällen. Hemmalaget Maccabi Haifa är favoriter att gå vidare inför detta mötet. Maccabi Haifa spelar till vardags i den israeliska högstaligan vid namn Premier League. Klubben hamnade på en andra plats i ligaspelet förra säsongen vilket alltså gav en chans i Europa League. De mäktade med 73 mål på 36 ligamatcher förra säsongen. Maccabi Haifa har endast hunnit spela premiären av den nya ligasäsongen, det slutade i en 1-2 vinst.

På motståndarsidan hittar vi alltså FK Zeljeznicar inför onsdagens batalj. Likt hemmalaget Maccabi Haifa fick även gästerna sin chans i Europa League genom en andra plats förra säsongen. FK Zeljeznicar är en bosnisk klubb som spelar i landets högstaliga som heter Premijer Liga.

Efter fem spelade ligamatcher hittas gästerna på en stark andraplats i tabellen. Deras facit lyder fyra vinster och en oavgjord såhär långt. Nu väntar däremot ett betydligt tuffare motstånd i Europa League-kvalet. Trots att bortalaget ses som rejäla underdogs – tror vi att Zeljeznicar hittar nätet under onsdagen. Laget har gjort mål i nio av deras tio senaste matcher. Dessutom är gästerna längre in på säsongen än hemmalaget Maccabi Haifa.