Speltips AIK – Hammarby 20/9: Stockholmsderby!

Av
Uppdaterat: september 19, 2020

Måstematch för både AIK och Hammarby när tre poäng ska delas ut på söndagen. AIK ligger risigt till, Hammarby jagar Europa.

Twitter Facebook

En så oerhört spännande tillställning så här på förhand, det är så pass mycket som står på spel här, och då är det alltså bara en tredjedel som kvarstår av Allsvenskan, säsongen 2020. Tre VIKTIGA poäng i potten med andra ord. Och Stockholmsderby på det! Vi tackar för underhållningen redan på förhand.

Men råder alltså inga som helst tvivel om att dessa tre poäng betyder lite mer för AIK i det här läget, vem hade kunnat tro att AIK skulle placera sig på en 13:e plats i tabellen, med 2 pinnar ner till fel sida av nedflyttningsstrecket så här omgångar in i seriespelet? Vi gissar på ingen. Det är otroligt svagt, och förlorar man det här derbyt på söndag, ja då blir det väldigt nervöst framöver.

Positivt för AIK inför matchen är åtminstone det faktum att man fick med sig en pinne mot Malmö FF senast, och det efter en riktig laginsats, med en man mindre på banan i mer än 30 minuter. Det kom även en andra utvisning för AIK, sent in i matchen, i den 95:e, vilket i sin tur betyder att både Ofori och Papagiannopoulos missar derbyt på söndag. Tunga avbräck, minst sagt.

Men vi ska samtidigt inte underskatta kraften i en sådan insats AIK stod för, en ordentlig moralboost för hela laget och klubben, som mycket väl kan resultera i att AIK står för en stark insats på söndag. Vi höjer ett varningsfinger för det!

Fint värde på AIK

11 poäng skiljer AIK och Hammarby åt i tabellen, ett faktum som givetvis talar sitt tydliga språk, Hammarby har varit bättre, men det här avståndet vittnar även om att Hammarby inte varit på topp. För upp till Malmö har AIK 22 poäng, det är en markant skillnad, Hammarby har trots allt bara vunnit 7 av 20 matcher den här säsongen. Det tycker vi helt klart öppnar upp för AIK.

För även fastän AIK varit katastrofala så har Hammarby faktiskt tappat poäng mot motstånd av den kalibern. Mot Kalmar på Tele2 bland annat, för tre veckor sedan (3-3). Även mot Helsingborg blev det poängtapp (2-2), även det på Tele2, det var dessutom i den senaste omgången. Addera därtill att Hammarby släppte in tre mål mot Lech Poznan i onsdags, alltså 8 insläppta på dem 4 senaste matcherna.

Vi räknar därför absolut inte bort AIK från det här mötet, de kliver in stärkta här efter insatsen senast och de har fortfarande en höjd som är bättre än många lag i den här serien. Och är det någon gång man ska plocka fram den höjden så är det här, i ett derby. Dessutom, Hammarby lirade 90 minuter så sent som i onsdags.

Det finns trots allt en del som talar för AIK, vi testar därför en slant på AIK (dnb) till exakt dubbla degen hos spelbolaget Betway.

 RYGGA DITT SPEL HOS BETWAY – FÅ 100 KR I BONUS!

Regler & Villkor gäller.

Casumo ger dig 300 SEK i freebet

Sätt in 100 kr hos Casumo – få 300 kr i gratisspel!
Skapa ett konto här.

Speltips: