Speltips Chelsea – Liverpool 20/9: Supermöte på Stamford Bridge

Av
Uppdaterat: september 20, 2020

Chelsea kliver in i söndagens möte med förhoppningen att besegra Liverpool och plocka tre pinnar. Men är defensiven tillräckligt stark?

Twitter Facebook

Vilken fight vi bjuds på, redan i den andra omgången och det är bara att tacka för att fotbollen och mer exakt Premier League är tillbaka. En otroligt spännande säsong är vad vi har framför oss och till detta bidrar självklart Chelseas oerhört imponerande transferfönster, samt även Thiagos intåg i Liverpool. Men mycket annat också, självklart.

Och den stora frågan är nu hur stora förväntningar man egentligen ska ha på detta Chelsea, det är trots allt många nya spelare som anslutit till klubben och även fastän namnen ser väldigt lovande ut, så bör det väl ändå ta lite tid innan allting sitter. Vi ställer oss även frågan om detta Chelsea-försvaret håller, förvisso okej mot Brighton i premiären, men Alonso, Zouma, Christensen och James är inte direkt världsklass. De kommer onekligen att få det jobbigt när svårighetsgraden höjs. Och det gör den alltså på söndag.

Går det ens att förvänta sig att Liverpool ska vara lika bra som under fjolårets säsong? Nej, inte direkt. Man stod för en otrolig upplaga då, en upplaga man absolut inte upprepar år efter år, vi räknar därför med att City infinner sig betydligt närmre under säsongens gång. Med det sagt så påstår vi inte att Liverpool är ett sämre lag, utan snarare mer mänskliga. Om det nu betyder något.

Thiago in lovar gott

Thiago kritade som bekant på för Liverpool sent på fredagen, men effektiva som Liverpool är så har de alltså redan löst Thiago till söndagens möte, spanjoren är spelklar men förväntas inleda matchen på bänken. Och det här är ett nyförvärv i klass med det Real Madrid gjorde när de tog in Kroos från Bayern. Helt klart. En jäkla uppdatering, som bidrar med kvalité och konkurrens, och det är något Liverpool behöver för att kunna upprätthålla den här nivån under en längre tid.

Läget i truppen ser dessutom väldigt bra ut i Liverpool då i princip bara Alex Oxlade-Chamberlain är borta, resterande spelare ser ut att vara tillgängliga för spel på söndag. Bortsett från Shaqiri möjligtvis.

För Chelseas del missar Chilwell, Ziyech, Pulisic och Silva matchen men Lampard får tillbaka Kovacic efter sin avstängning.

Och nu till utfallet på Stamford Bridge. Vi har svårt att se att det här Chelsea-försvaret ska kunna stå emot Salah & Co, det är trots allt även så att Chelseas keeper alltid är ett orosmoment i sådana här matcher, Kepa har släppt in 9 av dem 13 senaste skotten på mål. Otroligt. Världens dyraste målvakt alltså.

Vi väljer därför att klicka in Liverpool som vinnare i matchen och gör detta till finfina 2.20 x degen hos spelbolaget Hajper.

 RYGGA DITT SPEL HOS HAJPER – FÅ 100 KR I BONUS!

Regler & Villkor gäller.

Testa Leovegas: få 100 SEK i freebet

Leovegas ger alla nya kunder 100 kr extra att spela för vid en första insättning.
Skapa ett konto här.

Speltips: