Speltips direktkval till SHL: Västerås IK – Rögle BK

Av
Uppdaterat: mars 23, 2015

VIK - Rögle - Kval till SHL
Speltips: X
Start: Måndag 19:00 Insats €: 10
Högsta odds just nu: 4.18 hos pinnaclesports - Vinn mer i längden med marknadsledande odds

När man ska dela med sig av ett speltips så är det helt klart en fördel att ha statistiken med sig, istället för att skriva ”jag tror” eller ”min magkänsla säger”. Man behöver någonting att bygga sin sin text på, argument..
Idag säger både magkänslan och statistiken att matchen mellan Västerås och Rögle kommer sluta oavgjort efter 60 minuter.

Jag har följ de två första matcherna i den den här serien slaviskt och att säga att det varit annat än jämnt vore en lögn. Visst Västerås har haft fler skott på mål, men i mina ögon saknar VIK den riktiga spetskompetensen, som Rögle istället har. Rögle har framförallt varit ultraeffektiva i Power play. Båda mötena hittills har slutat 4-3 till Rögle. Tittar man tillbaka på grundserien så var det jämna bataljer där också, då samtliga 4 möten mellan lagen avgjordes i övertid eller på straffar. Nu MÅSTE Västerås vinna hemma i ABB Arena för att hålla liv i den här matchserien. Rögle kan i sin tur spela mer avspänt och vara effektiva i kontringar och PP. Jag tror på en matchbild där VIK öser på framåt och Rögle kontrar in nån puck här och där. Ska vi säga 2-2 vid full tid? Hur som haver, det här är två jämna lag och den här matchen kommer att sluta oavgjort. Krysset ger 4.18 gånger pengarna hos PinnacleSports.