Speltips Elfsborg – Häcken 21/9: Fartfylld tillställning?

Av
Uppdaterat: september 20, 2020

Vi räknar med att få bevittna en underhållande tillställning på Borås Arena, när båda lagen går för en trea.

Twitter Facebook

Tabelltvåan Häcken ställs mot tabelltrean Elfsborg, i en på förhand superintressant drabbning här i Borås. Mini-seriefinal alltså, och här finns alla anledningar till att gå för samtliga tre pinnar, för båda lagen.

Häcken har bara sex pinnar upp till Malmö FF, men har lirat en match mindre, vilket betyder att avståndet kan stavas tre poäng efter måndagens möte. En otrolig chans här för Häcken att sätta press på tabellettan. Ett vägskäl, minst sagt.

Elfsborg har precis lika många poäng som Häcken men har alltså spelat en match mer, och även de behöver vinna på måndag, annars riskerar man att tappa tredjeplatsen, men även fjärdeplatsen. Norrköping och Djurgården jagar precis bakom.

Så ser förutsättningarna ut alltså, en riktig sexpoängsmatch är vad vi har framför oss. Varken Elfsborg eller Häcken har råd att förlora på måndag och det ska onekligen bli intressant att se vilket lag som tar sig an den här uppgiften bäst. Vinner Häcken, ja då räknar vi med dem i jakten på det där ligaguldet, vinner Elfsborg så blir det onekligen spännande i jakten på Europa-platserna.

Vem spänner musklerna?

I vår värld är det nästintill omöjligt att pricka rätt vinnare i den här matchen, det är en vidöppen tillställning så här på förhand och högst troligt blir det så att det är små detaljer som kommer att avgöra utfallet i den här fotbollsmatchen.

Istället anser vi målmarknaden vara mer intressant här, Elfsborg tenderar att bjuda till i form av underhållande matcher, mer exakt har man i snitt bjudit på tre mål per spelad match (60 mål på 20 matcher), och därför lockar också överspelet. Vi är dock övertygade om att Häcken hamnar i målprotokollet, Elfsborg håller nollan väldigt sällan, och har mer exakt släppt in minst ett mål i sex raka matcher – i tre av dem sex matcherna har man släppt in två mål.

Kombinationsspelet, BLGM – Ja & Över 2.5 mål, är därför väldigt intressant här, detta trots att Häcken har en solid defensiv. Nu ställs de trots allt mot Karlsson & Co, en offensiv som presterar på en väldigt hög nivå just nu, samtidigt som defensiven är svag – och därför lär vi få bevittna ett par mål i den här matchen. Åt båda håll.

Kombinationsspelet klickas in till godkända 1.86 gånger insatsen hos spelbolaget Hajper. 2-1? Eller 1-2? Möjligtvis 2-2.

 RYGGA DITT SPEL HOS HAJPER – FÅ 100 KR I BONUS!

Regler & Villkor gäller.

Testa Leovegas: få 100 SEK i freebet

Leovegas ger alla nya kunder 100 kr extra att spela för vid en första insättning.
Skapa ett konto här.

Speltips: