Speltips Elfsborg – Östersund 23/8: Odds från asianmarknaden

Av
Uppdaterat: augusti 23, 2020

Elfsborg är obesegrade i åtta raka omgångar inför söndagens möte. Kan Östersund få stopp på dem?

Twitter Facebook

Vilken jäkla fart det är på Elfsborg just nu, tabelltvåan har tagit hela Sverige med storm i år och infinner sig – efter 16 spelade omgångar – bara fyra poäng ifrån Malmö FF och förstaplatsen. Ett scenario vi inte alls trodde på inför säsongen 2020, tankar som säkerligen delas av dem flesta där ute.

Och Elfsborg ser onekligen ut att hålla formen intakt, man är som sagt obesegrade i åtta raka omgångar inför söndagens möte, 10 poäng har man dessutom skrapat ihop på dem 4 senaste omgångarna och addera därtill att Elfsborg gjort 20(!) mål på dem 7 senaste matcherna. Ett målsnitt som alltså landar på 2.86 mål per spelad match. Otroligt!

En anledning till Elfsborgs imponerande siffror stavas Jesper Karlsson, anfallaren har gjort mål i sju(!) raka matcher för sitt Elfsborg och leder den Allsvenska skytteligan. Addera därtill att han dessutom stått för fyra assist. Hur länge blir han kvar i Elfsborg? Inte länge.

De vinner igen!

Oavsett hur vi än vrider och vänder på det hela så har vi väldigt svårt att se Östersund plocka poäng på söndag, de har förvisso noterats för två raka segrar men det är samtidigt ett motstånd av en helt annan kaliber man ställs mot här på Borås Arena. AIK och Kalmar är klart sämre än Elfsborg i nuläget, och därför tror vi helt enkelt Östersund inte räcker till.

Elfsborg och Östersund ställdes mot varandra så sent som den 9 augusti, en fight Elfsborg gick segrande ur på bortaplan (0-1). Här på Borås Arena råder andra förutsättningar, och minst två baljor tror vi därför Elfsborg mäktar med i det här mötet. Asianmarknaden är därför utav intresse.

Elfsborg (-1 asian handicap) blir alltså vårt speltips härifrån, hemmalaget mår trots allt riktigt bra och samtliga spelare ser ut att ha riktigt kul där ute på banan, det är viktigt och bör resultera i en ny trepoängare på söndag. Vi klickar in spelet till godkända 1.76x hos spelbolaget Speedybet. Lycka till!