Speltips Energetik BGU Minsk – Smolevichi 1/5: Vänder negativ trend

Av
Uppdaterat: maj 1, 2020

Tre raka förluster är ett faktum för Energetik BGU Minsk inför fredagens möte – generöst motstånd resulterar i en vändning?

Twitter Facebook

Energetik BGU inledde säsongen 2020 strålande med tre raka segrar och en förstaplats efter tre spelade omgångar, men sedan dess har det alltså enbart blivit förluster för laget, tre sådana är ett faktum efter spel mot Neman Grodno (10), Gorodeya (9) och Torpedo Zhodino (3). Därför gäller det nu att studsa tillbaka på fredag, och motståndet är trots allt väldigt generöst vilket får oss att rikta blicken mot 1X2-marknaden.

Energetik BGU är inte direkt något topplag i den vitryska ligan, det konstaterar vi direkt och passar även på att lyfta fram deras 14:e placering i tabellen, från fjolårets säsong. De riskerade å andra sidan aldrig att åka ur högstaserien men positionen bekräftar samtidigt deras plats i den här ligan.

Det är dessutom så att Energetik gör nu sin andra raka säsong i Vyssjaja Liga, de agerade nykomling under fjolårets säsong och tittar vi tillbaka på historien så kan vi alltså konstatera att klubben huserat utanför Vyssjaja Liga under de senaste 15 åren. Där har vi en kort genomgång kring Energetik, som på fredag alltså ställs mot nästjumbon Smolevichi – kan hemmalaget dra det längsta strået här?

Vi väljer sida

Smolevichi är, tillskillnad från Energetik nykomling den här säsongen, just 2020 och med det sagt så kan vi även konstatera att klubben hoppat mellan första- och andradivisionen under de senaste åren. Det här är alltså inget gäng som lyckats etablera sig i Vyssjaja Liga.

Och Smolevichi ser heller inte ut att kunna göra det den här säsongen heller, de står fortsatt på noll segrar efter sex spelade omgångar och de har enbart samlat på sig två poäng på de fem senaste matcherna. Formen är som sagt svag och vittnar om att Smolevichi högst troligt kommer att kämpa för ett nytt kontrakt i år.

Med det sagt så finner vi spelvärdet på Energetik vara superintressant – även fastän formen har dalat. De agerar trots allt hemmalag och bevisade under inledningen att det trots allt finns lite krut i den här truppen. Ett offensivt svagt Smolevichi bör man därför kunna besegra, till det otroliga oddset 2.30x.

Den raka ettan blir alltså vårt speltips från Minsk den här fredagskvällen – oddset finner ni hos spelbolaget Bet365! 1-0? Stort lycka till vid rygg!