Speltips FC Barcelona – Bayern München 14/8: Tungviktsmöte!

Av
Uppdaterat: augusti 14, 2020

FC Barcelona och Bayern München ställs mot varandra i Lissabon. Messi vs Lewandowski! Vem visar vägen?

Twitter Facebook

Fredagens möte mellan FC Barcelona och Bayern München är på alla sätt och vis en drömkvartsfinal, som alltid – när två giganter gör upp – är förväntningarna skyhöga, och speciellt när vi har världens bästa fotbollsspelare i Lionel Messi på ena sidan, och världens mest formstarka spelare i Robert Lewandowski på andra. Det kan bara bli bra det här!

Och föga överraskande är det faktiskt att det är just Bayern München som målas upp som stora favoriter hos spelbolagen, de har varit helt outstanding efter förlusten mot Gladbach den 7 december och avslutade Bundesliga-säsongen med att vinna 19 av sina 20 sista matcher. Ett kryss däremellan. Addera därtill fyra segrar, av fyra möjliga i DFB Cup och tre segrar, av tre möjliga i Champions League. Bayern krossade dessutom Chelsea (7-1) i åttondelsfinalen.

Otroliga resultat, minst sagt och det är därför ingen överdrift att påstå att Bayern – i nuläget – är världens bästa fotbollslag. 26 segrar på dem 27 senaste matcherna. Siffrorna talar sitt tydliga språk och då har vi alltså inte ens nämnt Robert Lewandowski.

Lewy noterades för 34 mål på 31 ligamatcher och har gjort otroliga 13 mål på 7 matcher i årets UEFA Champions League. Det innebär att Lewandowski bara har fyra mål upp till Cristiano Ronaldos målrekord från säsongen 13/14.

Går det att stoppa Bayern?

Det går inte att bortse från det faktum att i princip allting talar för Bayern i det här mötet, FC Barcelona har upplevt stora problem den här säsongen och har dessutom hunnit med att både sparka Ernesto Valverde, men även få nästa tränare ifrågasatt.

Griezmann har heller inte hittat sin plats i det här laget, Dembele lirar i princip aldrig och det går även att ifrågasätta Arthur-Pjanic-affären. Det har med andra ord blåst hejvilt kring FC Barcelona säsongen 19/20, och därför kommer vi även att välja Bayern Münchens sida på fredag.

Nu får Barcelona förvisso tillbaka Vidal och Busquets från avstängning, men vi har samtidigt väldigt svårt att se hur Barcelonas försvar ska kunna stå emot Lewy i straffområdet, Napoli saknade inte direkt chanser mot Barcelona i åttondelsfinalen, hade Lewy varit på plats hade det smält minst två gånger.

Vi klickar därför in Bayern som vinnare i matchen till godkända 1.95x insatsen hos spelbolaget Casumo. Stort lycka till vid rygg!