Speltips FC Krasnodar – FC Khimki 18/9: Klasskillnad

Av
Uppdaterat: september 17, 2020

Nykomlingen FC Khimki har fått en tuff start på säsongen i Rysslands högstaliga, noll segrar är fortfarande ett faktum, sju omgångar in.

Twitter Facebook

Det är inte varje dag som vi landar in i den ryska ligafotbollen i jakten på speltips, men det gör vi alltså den här gången eftersom att vi tror oss ha hittat ett väldigt fint värde här i södra Ryssland.

FC Krasnodar känner säkerligen alla till vid det här laget, här lirar ju trots allt tre svenskar, i Kristoffer Olsson, Viktor Claesson och Marcus Berg, och Krasnodar tillhör även skaran en av dem bättre lagen i den här serien – det har man gjort under dem senaste fem åren ungefär. Zenit är en klass för sig i Ryssland, det vet vi, men strax därefter brukar Krasnodar landa in, mer exakt har man alltså slutat trea två år i rad nu.

Det var väl en liten introduktion till var Krasnodar står i den ryska ligan, och vad som egentligen kan förväntas av dem i år. Men nu har man alltså fått en ganska trög start på säsongen, tre segrar står man på, sju omgångar in i seriespelet men det är trots allt speciella förutsättningar i år, corona har påverkat all fotboll och även de flesta klubbarna här i Ryssland. Det är många lag som fått en svag start, vilket innebär att Krasnodar fortfarande bara har fem pinnar upp till ligaledaren Zenit.

Och här, i den åttonde omgången, väntar ett väldigt generöst motstånd för FC Krasnodar, nykomlingen, samt nästjumbon Khimki har fortfarande inte vunnit en match i årets upplaga. Fyra förluster och tre kryss har det blivit för deras del så här långt, ett väldigt svagt facit som bara är ett kvitto på att man är steget för små för spel i den ryska högstaligan. Här närmst släppte man dessutom in tre baljor mot bottenlaget Ural.

Vann senast, vinner igen

Krasnodar har radat upp tre raka poängtapp inför fredagens möte, därav det lilla värdet som ändå finns på Krasnodar. Dock “studsade” man tillbaka senast, men inte genom att vinna matchen på banan, utan tack vare att Rotor Volgograd inte hade tillräckligt med spelare att ställa fram på grund av corona. 3-0 skrevs slutresultat till och Krasnodar är nu tillbaka i vinnarspåret igen.

Kan man ta med sig dem tre pinnarna till fredagens möte? Kanske. Det ger säkerligen något i alla fall, men det är inte just det som får oss att investera i Krasnodar på fredag. Utan snarare det faktum att Krasnodar är det bättre laget här, de slåss för Champions League-spel varje år och kommer att finnas med där uppe, trots en svag start.

Oavsett hur vi än vrider och vänder på det hela så har vi alltså väldigt svårt att se att Khimki ska kunna störa Krasnodar här, de har ställts mot svagare motstånd i dem sex senaste omgångarna men trots detta inte vunnit än. Klasskillnad, helt enkelt.

Vi testar därför en slant på Krasnodar (-1.5 asian handicap) till nästan dubbla degen (1.98) hos CampoBet. 2-0?

 RYGGA DITT SPEL HOS CAMPOBET – FÅ 100 KR I BONUS!

Regler & Villkor gäller.

Casumo ger dig 300 SEK i freebet

Sätt in 100 kr hos Casumo – få 300 kr i gratisspel!
Skapa ett konto här.

Speltips: