Speltips Helsingborg – Kalmar FF 9/9: Allsvenskan är tillbaka

Av
Uppdaterat: september 8, 2020

Vi tackar UEFA Nations League för den här gången och riktar fokus mot ligafotbollen igen. Mer exakt Allsvenskan och HIF – KFF!

Twitter Facebook

Allsvenskan är tillbaka efter sisådär 10 dagar och bjuder till i form av en fight från Olympia i Helsingborg. Kalmar FF reser västerut i hopp om att kunna bryta en negativ trend, fyra raka poängtapp är ett faktum för deras del inför tisdagens möte.

Helsingborg å andra sidan noterades för en livsviktig seger inför landslagsuppehållet och man gjorde dessutom detta på ett oerhört imponerande vis när man slog Djurgården med 3-1 – med ett flertal corona-fall i truppen. Detta tar man givetvis med sig in här, en ordentlig boost som innebar att man klev in i uppehållet som nummer 14 i tabellen – och inte 16.

Tre oerhört viktiga poäng står alltså på spel när vi kliver in i omgång 19 av årets upplaga i Allsvenskan, Kalmar FF agerar nästjumbo med 14 poäng på kontot, 2 pinnar efter just Helsingborg, vilket gör detta till en riktig sexpoängsmatch.

Vi räknar därför med att båda lagen agerar försiktigt till en början, varken HIF eller KFF har råd att förlora den här matchen. Tufft motstånd väntar för båda lagen i nästa omgång (Hammarby & Norrköping), förlust där och man agerar högst troligt tabelljumbo med 10 omgångar kvar att spela.

Fördel HIF?

Nu har det i princip bekräftats att hemmaplansfördelen är reducerad i och med att arenorna står tomma, men! Det går inte komma ifrån att Helsingborg trivs som allra bäst på Olympia. Här lirar de med ett betydligt större självförtroende och tar för sig mycket mer. Helsingborg är alltså seriens svagaste lag på bortaplan, med noll segrar på kontot efter nio spelade matcher. Men här på hemmaplan har man bara förlorat tre enstaka fighter, samtidigt som bara fem lag i serien släppt in färre mål.

Helsingborg har alltså varit mer kompakta på Olympia, och man är dessutom 10:a i tabellen ifall vi bara tar hänsyn till siffrorna på hemmaplan. Det tycker vi sticker ut.

Samtliga coronatest, förutom ett, har dessutom lyst negativt för Helsingborg, det innebär att man kan ställa fram en stark elva på onsdag. Det, i kombination med hemmaplansfördelen, får oss att investera i en hemmaseger, men vi försäkrar oss genom att syna ettan på DNB-marknaden.

Alltså blir speltipset, Helsingborg (dnb), till godkända 1.73x degen hos spelbolaget CampoBet. Stort lycka till vid rygg!

 RYGGA DITT SPEL HOS CAMPOBET – FÅ 100 KR I BONUS!

Regler & Villkor gäller.

Casumo ger dig 300 SEK i freebet

Sätt in 100 kr hos Casumo – få 300 kr i gratisspel!
Skapa ett konto här.

Speltips: