Speltips Leipzig – PSG 18/8: Semifinal nummer 1

Av
Uppdaterat: augusti 18, 2020

Leipzig och PSG gör upp om en finalplats i UEFA Champions League. I Lissabon! Pallar Leipzig stå emot Neymar & Co?

Twitter Facebook

Ingen hade nog kunnat gissa sig till att dem fyra återstående klubbarna i UEFA Champions League, säsongen 19/20 skulle vara från Tyskland och Frankrike, men så ser det alltså ut när vi nu kliver in i semifinalerna. Leipzig, PSG, Lyon och Bayern München. Ett ordentligt utropstecken, minst sagt.

Och det råder inga som helst tvivel om vilka lag som är favoriter i dessa två semifinaler, PSG förväntas givetvis ta sig vidare från den här semifinalen samtidigt som Bayern förväntas göra det från semifinal nummer 2. Dock så ser det här ut att vara skrällarnas säsong, vilket onekligen öppnar upp för Leipzig och Lyon – ett Lyon som trots allt slog ut självaste Manchester City med 3-1!

Vi har dock väldigt svårt att se att PSG ska kunna slarva bort den här fina möjligheten, de hamnade på rätt sida av slutspelsträdet och även fastän segern satt långt inne mot Atalanta så var man det klart bättre laget sett till över 90 minuter. PSG har dessutom världens(?) bästa fotbollsspelare i sitt lag, Neymar är en nivå ovanför alla och det bekräftade han onekligen i onsdags. Wow, vilken lirare det här är.

Nu är dessutom Mbappe tillbaka och räkna med att fransmannen kommer att starta på tisdag. Utöver det så konstaterar vi att Di Maria är tillbaka från sin avstängning, argentinaren är givetvis alltid ett alternativ för Tuchel, möjligtvis inte från start men han kommer garanterat att hoppa in i andra halvlek och sprida oro i Leipzig-försvaret. 

PSG är steget större

Keylor Navas klev som bekant ut skadad i matchen mot Atalanta och missar även tisdagens möte, detsamma gäller Veratti som fortfarande är skadad. Att ha en förstakeeper out är givetvis ett stort minus men Sergio Rico är en decent keeper och är kapabel till att göra jobbet här.

För Leipzigs del så ser skadeläget väldigt bra ut inför tisdagens möte, man har enbart Konate uppsatt på en skadelista vilket högst troligt innebär att Nagelsmann kommer att starta med samma manskap, som i fighten mot Atletico.

Och Leipzig är onekligen ett starkt kollektiv, som i princip alltid ger 100. Disciplin finns det gott om i det här laget och därför finns det inget utrymme för underskattning från PSG:s sida. Men vi kommer inte ifrån det faktum att PSG har både Mbappe och Neymar i laget, två av världens absolut bästa fotbollsspelare som är i en klass för sig. Det tror vi fäller avgörandet i den här semifinalen, Neymar kommer att steppa fram. Det räknar vi med.

Därför klickar vi också in den raka tvåan på 1X2-marknaden, och gör detta till godkända 1.78x insatsen hos spelbolaget Mr Green. 1-3?