Speltips Manchester United – Chelsea 19/7: Finalplats i potten!

Av
Uppdaterat: juli 19, 2020

Semifinal nummer 2 i FA Cupen, och ännu en trevlig batalj! Blir det Manchester United eller Chelsea som drar det längsta strået?

Twitter Facebook

En titel i potten när storklubbarna United och Chelsea kliver in i söndags möte, det är trots allt bara en match ifrån sen ifall man ser till att ta sig vidare från den här semifinalen och vi räknar därför med att få bevittna en häftig batalj på Wembley.

Manchester United har haft en väldigt trygg resa fram till semifinalen och gjort historien kort med lag som Norwich och Derby. Chelsea har å andra sidan ställts mot Leicester och Liverpool, vilket självklart imponerar mer, men i vår bok är United det bättre laget just nu.

Formen är trots allt riktigt fin i United-lägret, Solskjaer har onekligen fått fart på det lagbygget och faktum är att United inte förlorat en fotbollsmatch sedan den 22 januari. 18(!) raka matcher utan en förlust, och då har man dessutom vunnit 13 av dem. Dessa siffror sticker givetvis ut och extra imponerande är det även att man fullständigt öst in mål, minst två baljor i sju raka matcher. Otroligt.

Lampard har även han gjort ett otroligt jobb i Chelsea så här långt, det går absolut inte att bortse ifrån i och med förutsättningarna. Chelsea placerar sig dessutom fortfarande före United i Premier League-tabellen, och bara det är en bekräftelse på att man är att räkna med.

Men på söndag saknar Chelsea alltså fortsatt Kante, vilket vi tror kan komma att fälla avgörandet. Faktiskt. Utan fransmannen föll Chelsea mot Sheffield med 3-0, de släppte dessutom in två baljor mot Crystal Palace. Han är trots allt en viktig pusselbit i det här laget.

United tar det

Skadeläget är otroligt positivt hos Manchester United, Shaw och Williams Tuanzebe och Jones är de enda namnen uppsatta på skadelistan, vilket innebär att Solskjaer kommer att forma bästa möjliga lag.

Laget är alltså piggt och friskt och även här tycker vi Solskjaer gjort ett grymt jobb med att rotera, Matic satt 60 minuter på bänken senast och Greenwood byttes ut efter 60. I matchen mot Aston Villa, för nio dagar sedan, utnyttjade Solskjaer dessutom samtliga fem byten och på så sätt har man lyckats hålla laget skadefritt.

Vi tycker helt enkelt United är snäppet vassare än Chelsea i nuläget, främst är det alltså offensiven som sticker ut här och United är bättre på den fronten. Åtminstone i vår värld. Därför skickar vi även United till en final här och klickar in den raka ettan till grymma 2.40x insatsen hos spelbolaget Unibet.