Speltips Norrköping – Häcken 24/8: Odds tips till 2.18x

Av
Uppdaterat: augusti 24, 2020

Sexpoängsmatch på Östgötaporten när Norrköping och Häcken drabbar samman. Matchstart: 19:00.

Twitter Facebook

Tre viktiga poäng står på spel i jakten på en Europa-plats, DIF tappade två viktiga poäng mot Göteborg här om dagen vilket innebär att Norrköping, vid seger, kan ta tillbaka tredjeplatsen i tabellen. Häcken kan dock göra exakt samma sak, tre pinnar hade inneburit att man tar steget upp på en Europa-plats, tack vare en bättre målskillnad än Djurgården. Alltså råder väldigt trevliga förutsättningar inför måndagens möte på Östgötaporten.

Faktum är att Norrköping och Häcken ställdes mot varandra så sent som den 6 augusti, ett möte Häcken gick segrande ur efter att Söderlund prickat rätt vid två olika tillfällen – 2-1 slutade matchen. Det var Häcken första seger mot Norrköping sedan 2014, innan dess hade Häcken förlorat mot Norrköping i 10(!) raka matcher. En minst sagt otrolig siffra. Förbannelsen är bruten!

Och det är just Häcken som även kliver in i det här mötet med bättre siffror i bagaget, man har vunnit tre av sina fyra senaste matcher i Allsvenskan och jagar sin tredje raka seger på måndag. Svårighetsgraden höjs dock ett snäpp här, Häcken har ställts mot Varberg två gånger om inom loppet av fyra dagar, ett motstånd man givetvis är bättre än. Norrköping blir betydligt tuffare, speciellt här på Östgötaporten.

Starkt hemmafacit!

Norrköpings senaste period i Allsvenskan har som bekant varit allt annat än bra, man fick bästa möjliga start på årets upplaga och toppade tabellen en bra bit in, men sedan kom alltså en betydligt tuffare period. Norrköping hade bara vunnit en av sina åtta senaste matcher inför mötet mot Göteborg senast, glädjande nog studsade man tillbaka på Gamla Ullevi genom en 3-1-seger, och nu är den stora frågan ifall det lossnat för deras del.

Norrköping har som bekant ett väldigt fint lag i år, och det är speciellt här på Östgötaporten man presterar som allra bäst. Fem segrar står man på, bara två lag i serien är bättre, och just Häcken är ett av dem. Faktum är att Häcken toppar “hemma”-tabellen, samtidigt så är det alltså bara två lag i serien som skrapat ihop färre poäng än Häcken på bortaplan – Häcken har bara vunnit en match på resande fot. Det är givetvis en faktor att ta hänsyn till.

Norrköpings trea mot Göteborg, samt hemmaplansfördelen får oss att tro lite extra på Peking i det här mötet, det är dessutom så att Häcken i princip alltid viker sig när de närmar sig topplaceringarna i Allsvenskan. Det är så Häcken fungerar. Därför kommer vi att klicka in den raka ettan till fina 2.18x hos spelbolaget Mr Green. Helt klart värt en slant!