Speltips Norrköping – Hammarby 13/8: Superintressant fight

Av
Uppdaterat: augusti 13, 2020

Norrköping och Hammarby gör upp om tre oerhört viktiga poäng på Östgötaporten.

Twitter Facebook

Ett litet vägskäl är onekligen vad detta är för båda lagen, vi har på ena sidan ett Norrköping som är mitt inne i en formsvacka med fyra raka poängtapp, vilket i sin tur resulterat i att man hamnat efter Malmö FF och numer agerar tabelltrea inför omgång 15.

På andra sidan har vi alltså ett Hammarby som närmst kommer från en seger mot Djurgården, vilket innebär att man numer bara placerar sig tre pinnar efter dem regerande mästarna, men! Seger här är ett måste ifall man på riktigt ska blanda sig in i fighten om en top 3 placering. Ett vägskäl alltså.

Med det sagt så förväntar vi oss att få bevittna en någorlunda avvaktande approach från båda lagen. Inledningsvis i alla fall. Det är trots allt en oerhört viktig match det här och varken Peking eller Hammarby har råd att tappa fler poäng. Tre pinnar är fokus för båda lagen. Så är det.

Odds från målmarknaden

Det går inte att bortse ifrån att Hammarbys offensiv varit anledningen till att man inte hängt med i toppen av tabellen, de har alltså bara gjort 16 mål så här långt – hela åtta lag i Allsvenskan är bättre. Det är direkt dåligt, men vi tycker samtidigt att det sett bättre och bättre ut här på slutet. Hammarby har nu gjort sju mål på dem fyra senaste omgångarna och är trots allt obesegrade i fyra raka omgångar. Det lär man kunna ta med sig in i torsdagens möte.

Vi räknar därför med att Hammarbys offensiv ställer till med problem för Norrköping, men vi räknar samtidigt med precis det motsatta, att Norrköping stör Hammarbys defensiv. Norrköping har trots allt gjort flest mål i den här serien och har, trots dem senaste poängtappen, sett till att fortsätta göra mål. Faktum är att Norrköping gjort mål i samtliga matcher den här säsongen. Det är minst sagt imponerande.

Därför kommer vi att klicka in BLGM – Ja här, spelet betalar godkända 1.61x insatsen hos spelbolaget Mr Green och är helt klart värd en slant. Fungerar alldeles utmärkt i en dubbel. 1-1? Stort lycka till!