Speltips PSG – Bayern München 23/8: Champions League-final!

Av
Uppdaterat: augusti 23, 2020

Speltips, odds och allt inför Champions League-finalen mellan PSG och Bayern München. Matchstart: 21:00.

Twitter Facebook

Då var dagen äntligen här! Champions League-final i Lissabon, Portugal, och det är alltså ett riktigt tungviktsmöte vi kommer att få bevittna, ett stjärnspäckat PSG med Neymar i spetsen på ena sidan, och ångloket – ett 100-procentigt kollektiv – från München på andra. Vilket väger tyngst?

Det går inte att komma ifrån att PSG är direkt beroende av att Neymar har en bra match på söndag, brassen har varit outstanding under slutspelet och bekräftat att han i nuläget är världens bästa fotbollsspelare. 9 av 10 sportjournalister skriver under på det just nu, så är det bara. Han lirade på en egen nivå mot Leipzig och Atalanta, och givetvis är det Neymar, i det slaget, PSG vill ha på banan under söndagen. Annars blir det i princip omöjligt det här.

Positivt för PSG är även det faktum att man har Veratti tillbaka, det sägs även att Navas är återställd och kommer att starta, men den infon är inte 100-procentig vilket kan resultera i att Rico ännu en gång vaktar målet. Gueye och Kurzawa är även de frågetecken.

Det är med andra ord ett slagkraftigt lag Tuchel kommer att ställa ut på banan, Mbappe, Di Maria och Neymar förväntar vi oss att se från start. Och nyckeln blir onekligen ett 100-procentigt arbete från samtliga stjärnor, vi alla är väl medvetna om att det går undan när Bayern sätter fart och därför kommer även en lirare som Neymar behöva göra jobbet, annars har vi väldigt svårt att se att PSG ska kunna stå emot världens just nu formstarkaste lag.

20 raka segrar!

Bayern München, säsongen 19/20 behöver egentligen ingen vidare presentation, utan siffrorna talar sitt tydliga språk och det är alltså ingen överdrift att påstå att de är planetens bästa fotbollslag just nu. 20(!) raka segrar är alltså ett faktum inför söndagens möte, då har man besegrat Lyon komfortabelt med 3-0 i en semifinal, manglat ner Barcelona med 8-2 i en kvartsfinal och besegrat Chelsea med sammanlagda 7-1 i en åttondelsfinal. Det är ett minst sagt mäktigt facit från slutspelet.

Nu ser det dessutom ut att vara så att Flick inte har några spelare uppsatta på en skadelista, Boateng är ett litet frågetecken men förväntas starta här. Därför formar man högst troligt exakt samma elva som i matchen mot Lyon i onsdags.

Värt att lyfta fram är dessutom det faktum att Lewandowski bara är två mål ifrån att tangera Ronaldos målrekord i CL, 17 baljor. Lewy står alltså på 15, men har missat två matcher på grund av det tillfälliga upplägget i CL – inga dubbelmöten. Grymt imponerande av polacken, som så här långt har gjort fem mål på fyra slutspelsmatcher.

Och med det sagt så har vi alltså väldigt svårt att se att Bayern ska misslyckas med att vinna den här finalen på söndag, de kör så det ryker och just kollektivet talar för tyskarna. Det är det vi går på. De är helt enkelt steget större och 11 mål på dem 2 senaste matcherna är onekligen ett kvitto på detta. Lyckas man avväpna Neymar någorlunda bra så är hälften vunnet här.

Den raka tvåan blir därför vårt speltips från Estádio da Luz, den klickas in till 2.10 gånger degen hos spelbolaget Leovegas. Stort lycka till vid rygg.