Speltips RB Leipzig – Atletico Madrid 13/8: Kvartsfinal nummer 2

Av
Uppdaterat: augusti 13, 2020

En semifinal ligger i potten när Leipzig och Atletico Madrid drabbar samman i Lissabon. Vilka drar det längsta strået?

Twitter Facebook

Vilken batalj vi bjuds på! Leipzig, som slog ut Tottenham i åttondelsfinalen ställs mot Atletico Madrid, ett Atletico som slog ut dem regerande mästarna, Liverpool. Talar det möjligtvis för spanjorerna i den här kvartsfinalen? Det, men även erfarenheten från dessa sammanhang. Samtidigt! Ett singelmöte är ett singelmöte och varje match lever sitt egna lilla liv – det talar för Leipzig.

Tittar vi tillbaka på säsongen 19/20 så konstaterar vi att Leipzig stått för en fin säsong, förvisso en skön lottning i gruppspelet i Champions League men man löste avancemanget relativt tryggt – fyra poäng före Benfica och Zenit.

I Bundesliga-tabellen slutade Leipzig trea, precis på samma position som under fjolåret – med exakt lika många poäng. Ingen förbättring på den fronten, men den har istället kommit här, i UEFA Champions League. En kvartsfinal trots allt.

Därför är det på alla sätt och vis en tuff uppgift Atletico har framför sig på torsdag. Men turligt nog så började Simeones lagbygge hitta tillbaka efter coronauppehållet, Atletico var som bekant direkt svaga under hösten och enda in i mars månad, men efter uppehållet radade man alltså upp 11 raka matcher utan att förlora. Av dessa 11 resulterade dessutom 7 i vinst. Man vann dessutom sina matcher på ett typiskt Atletico-vis, med uddamålet och tack vare en stark defensiv, det tar man onekligen med sig in i torsdagens möte.

Spanjorerna vassare?

Atletico Madrid har sedan 2008 hunnit samla på sig oerhört mycket erfarenhet från dessa typ av sammanhang, man har vunnit Europa League vid tre olika tillfällen och bland annat hunnit lira Champions League-final två gånger om – addera därtill att man nådde en kvartsfinal 2015 och semifinal 2017. Sjukt imponerande facit, vilket ger dem 126 000 poäng i UEFA:s ranking – en delad tredjeplats med Bayern. Bara Barcelona och Real Madrid är bättre.

Och just dessa siffror, i kombination med att Atletico Madrid vaknade till liv efter coronauppehållet, får oss att tro lite extra på spanjorerna i den här kvartsfinalen. All respekt för Leipzig men utan Werner är man inte alls lika slagkraftiga.

Atletico har samtidigt ett väldigt positivt skadeläge i truppen, bara Sime Vrsaljko och Angel Correa missar på grund av corona, men resterande lirare är alltså tillgängliga för spel.

Vi väljer därför Atleticos sida i matchen, och gör detta direkt på 1X2-marknaden. Den raka tvåan klickas in till fina 2.35x hos spelbolaget Casumo.