Speltips Sirius – Helsingborg 13/8: Målglatt på Studenternas?

Av
Uppdaterat: augusti 13, 2020

Sirius och Helsingborg har uppenbara problem i försvarsspelet. Det bör resultera i mål.

Twitter Facebook

Sirius kliver in i torsdagens möte med fem raka poängtapp i ryggen, fyra kryss och en förlust är alltså ett faktum men Sirius har trots dem uteblivna segrarna, fortsatt en fin sjundeplats i tabellen intakt. Det har man sin offensiv att tacka för.

Sirius har alltså – trots nio gjorda mål i dem fyra senaste omgångarna – inte lyckats vinna. Det eftersom att man samtidigt noterats för 12 baklängesmål, ett uppenbart problem, som i sin tur måste åtgärdas av Rydström. Här närmst släppte man alltså in tre baljor mot Varberg, varav det sista kom först i den 91:a matchminuten. Direkt svagt, eftersom att det inte alls var första gången man tappade en klar ledning.

Helsingborg har även de brister i försvarsspelet, självklart möjligtvis eftersom att de placerar sig först på en 12:e plats i tabellen. De har dock noterats för färre baklängesmål än Sirius, men gör samtidigt betydligt mindre mål framåt. Nu satte man dock dit tre baljor mot Norrköping senast, det var en klar förbättring och man plockade samtliga tre poäng. Stort minus var dock att tvåmålskytten Anthony van den Hurk blev utvisad, holländaren missar därför torsdagens möte.

Överspelet synas

Känslan säger att både Sirius och Helsingborg faktiskt har siktet inställt på en trepoängare i det här mötet. Även HIF alltså, som trots allt närmst kommer från en tung seger över Norrköping, en sådan insats boostar givetvis ett kollektiv och Sirius har som bekant inte vunnit på väldigt lång tid. Därför lär HIF se chansen här.

Det tror vi öppnar upp för en fartfylld historia, två svaga försvar trots allt, och ett Sirius som öser in mål med Vecchia och Sugita i spetsen. 

Dessutom, Sirius fyra senaste matcher har bjudit på 21 mål, Helsingborgs två senaste på 10. Allting talar med andra ord för mål i torsdagens möte, ett överspel är därför intressant hos Speedybet.

Över 2.75 mål i matchen – halvvinst på spelet vid exakt tre mål – klickas in till godkända 1.82x. Oddset hos Speedybet, som sagt. Lycka till!