Speltips till Espanyol-Levante: Mållinan i fokus

Av
Uppdaterat: juni 21, 2020

Viktiga poäng står på spel när hemmalaget Espanyol tar emot Levante. Espanyol spelar med kniven mot strupen, då laget ligger näst sist i tabellen. Det positiva är att man har bara två poäng upp till säker mark. 

Espanyol

Espanyol har haft en tung säsong minst sagt. Laget har inte lyckats kombinera Europaspel med ligaspelet. Laget har fått kämpa med stora skadeproblem under säsongen och avbrottet i ligan kan ha gynnat Espanyol. Under uppehållet har flera viktiga spelare kommit tillbaka och laget vann i omstarten mot Alaves med 2-0. I den senaste omgången lyckades man få med sig en poäng i bortamötet med Getafe, trots en man mindre i nästa en timme. Tränaren Abelardo ser ut att fått ordning på försvaret som varit stora frågetecknet under den här säsongen. Efter omstarten har laget inte släppt in något mål. 

Espanyol har gjort 14 mål totalt hemma denna säsong i La Liga, ett snitt på 1,00 mål/match. I La Liga har Espanyol släppt in 24 mål på hemmaplan denna säsongen.

Totalt har Espanyol producerat 25 mål i La Liga under säsongen och på å de 29 matcher laget spelat så har Espanyol ett snitt på 0,86 gjorda mål per match. Espanyol har under säsongen släppt in totalt 46 mål i ligan på de 29 matcher som spelats.

I den här matchen får laget dock klara sig utan sin försvarare Bernando Espinosa som drog på sig ett rött kort i den senaste matchen.

Levante

Levante ligger på en tolfte plats i tabellen inför den här omgången. Levantes säsong måste ses som positiv sett till lagets förutsättningar. Mittenlag i en tuff liga där man just nu har god marginal till nedflyttningsstrecket som är det man vill undvika. Den största anledningen till att laget gått bra är tränaren Paco Lopez, som har fått ihop ett samspelt och kompakt lag som springer mycket och som är otroligt jobbiga att möta. Efter omstarten har laget spelat två raka oavgjorda matcher. Mot Valencia på bortaplan räddades en poäng via straff i den 98! minuten. I den senaste omgången låg laget under mot Sevilla, men med tre minuter lyckades laget kvittera och är där med obesegrade efter omstarten. Alaves har har den här säsongen gjort 29mål framåt. Det är ett snitt på 1,04 producerade mål framåt per match. Laget har dock släppt in 39 mål vilket är ett snitt på 1,39 insläppta mål per match.

Analysen

Jag tror att vi kommer se få mål i den här matchen. Espanyol har som jag varit inne på kniven mot strupen och lär inte bjuda på något gratis. Levante i sin tur kan spela mer avslappnad, men trots det tror jag inte att man kommer att gå på offensiven allt för mycket. 

Dagens speltips

Jag väljer här att spela under 2.5 mål och det till 1.79 gånger degen hos unibet.