Speltips till Napoli – Real Sociedad: Två formstarka lag slåss om slutspelsplats

Av
Uppdaterat: december 11, 2020

Det är en otroligt tuff sista omgång i grupp F i Europa League, särskilt för Alexander Isaks Real Sociedad. Det är vinst som gäller för att säkra en plats till slutspelet på egen hand. Detta mot tuffaste möjliga motstånd!

Napoli har hittat formen

Napoli är som vanligt nu för tiden uppe och nosar i toppen på Serie A, ett hack under toppkonkurrenterna. De går liksom aldrig att räkna bort. Stora segrar har blandats med tuffa förluster. Gattuso verkar dock har fått laget att hitta tillbaka till någorlunda form och har ett bra utgångsläge i mötet mot Real Sociedad. Vad som på förhand kanske sågs som det två favoriterna att ta hem gruppen har nu kommit att handla om en grupp där de tre lagen i topp alla har möjligheten. Napoli vann det tuffa bortamötet mot Real Sociedad med 1-0 trots att Sociedad hade spelövertaget hela matchen. 

Real Sociedad har haft svårt att hitta målet i EL

Att Real Sociedad ligger tvåa i La Liga är något av en överraskning även om de hade en grym säsong i fjol. Tappet av Ödergaard har inte märkts av alls så mycket som många trodde och i La liga har man öst in mål. I Europa League har det sett sämre ut, bara  4 mål på de 5 första matcherna. Nu ska allt avgöras i sista omgången mot Napoli, på bortaplan, vilket alltid är tufft. Alexander Isak har inte direkt rosat marknaden hittills i år men har ändå dunkat in ett par baljor. Om han får starta får vi se då Imanol Alguacil varvar väldigt mycket mellan Isak och Willian Jose.

Dagens speltips

Det är ganska svårt att förutse resultaten i denna matchen. Real Sociedad var enligt mig och många andra det bättre laget i det förra mötet, ändå förlorade dom matchen. Napoli har på sin dag ett bra försvar och är vassa i omställningspelet och det är såklart perfekt i en match som denna. Lyckas inte Real Sociedad spräcka nollan tidigt så kommer det att öppna upp sig för kontringar och där är som sagt Napoli otroligt vassa. VI har hittat ett par spel som ser intressanta ut.

Oddsen hittar vi denna gången hos Speedyspel:

  • Real Sociedad dubbelchans X2 @ 1.95
  • Båda lagen gör mål @ 1.74
  • Över 2,5 mål @ 1.83

Lyckas Napoli stänka in ett mål så blir det full fart framåt ännu mer för Real Sociedad vilket kommer öppna upp matchen. Gör Sociedad första målet måste dessutom Napoli gå till attack för att kunna säkra en plats i slutspelet på egen hand. Det kan komma att bli en väldigt händelserik match!

Lycka till!