Sportstjärnor som jobbar med spelbolag

Av
Uppdaterat: november 25, 2019


De senaste åren har sportprofiler som jobbar tillsammans med bettingbolag och online casinon verkligen varit på uppgång. I spelbolagens annonser syns numera allt från lokala sportkändisar till de stjärnor som är stört i hela världen. Att använda en sportkändis som ansiktet utåt kan ge spelbolagen den där lilla extra skjutsen framåt och särställa dem från alla andra.

Zlatan Ibrahimovic och Dragomir Mrsic

Zlatan Ibrahimovic är utan tvekan Sveriges absolut största sportstjärna. Han är inte bara en superkändis här hemma i Sverige, utan har även lyckats göra sig ett stort namn internationellt. Alla vet vem Zlatan är.

När Zlatan och skådespelaren Dragomir Mrsic valde att sammarbeta med det då hyfsat nystartade spelbolaget Bethard, blev Bethard plötsligt namnet på allas läppar. Med hjälp av en rad reklamfilmer där Zlatan och Dragomir belyser vikten av att vara soft lyckades Bethard profilera sig som ett spelbolag att räkna med. 

Zlatan fick både ris och ros för samarbetet, men mycket tyder på att det varit lukrativt både för Zlatan och Bethard.

Glenn Hysén

När man tänker på sportstjärnor som samarbetar med spelbolag är det nog många som tänker på Glenn Hysén. Den före detta Liverpool- och IFK Göteborg-legenden har under många år samarbetat med Unibet. Hysén har synts i företagets reklamer, delat med sig av speltips och spelat in en podcast om onlinespel.

Tomas Brolin, Börje Salming och The Mauler (Alexander Gustafsson) har även samarbeten med Unibet.

Sarah Sjöström

Det är inte bara fotbollslegender som får sammarbeta med spelbolagen, utan även hela sveriges sim-drottning Sarah Sjöström. Förra året inledde Sjöström ett samarbete med Betsson. Tillsammans med artisten Måns Zelmerlöw har Sjöström spelat in en rad kampanjer och reklamfilmer för spelbolaget. Sjöström har själv beskrivit samarbetet som en möjlighet för henne att fokusera på OS 2020. 

Sportstjärnor som tackar nej

Trots att det verkar vara ett framgångsrecept både för sportstjärnor och spelbolag finns det vissa sportprofiler som valt att tacka nej till samarbeten med betting-företag. 

Skidstjärnan Charlotte Kalla har tydligt sagt nej till all from av sponsring från spelbolag, vilket även skidskyttestjärnan Hanna Öberg valt att göra.