Stanley Cup – Day 3: Nya seedning- samt Play in-matcher att vänta

Av
Uppdaterat: augusti 3, 2020

Gårdagen startade förträffligt då Arvidsson prickade mål inte mindre än fyra gånger. Därefter såg det mindre bra ut. Colorado avgjorde med en (!) sekund kvar mot St.Louis och Toronto lyckades förlora mot Columbus med 0-2. Mycket märkliga resultat hittills. Under kommande kväll/natt väntar sex nya matcher, två seedningsfajter och fyra Play in-kamper. Vi fortsätter tugga på och jagar efter en stabilitet.

6. Carolina – 11. NY Rangers 18:00 | 1-0 i matcher

Carolina vann Game 1 med uddamålet 3-2, men var i ärlighetens namn betydligt bättre än NY Rangers. Siffrorna borde blivit större. Kvällens match blir därför lite av en “måstematch” för New York-laget. Ett 0-2-underläge i matcher skulle bli förödande. Min känsla säger att vi kan få en betydligt mer öppen match i kväll, vilket borde rendera i ett gäng mål. Det får mig att lägga en slant på Ö5,5 mål till 1,86. NY Rangers måste vara mer desperata under måndagskvällen. Mika Zibanejad och Artemi Panarin såg heta ut senast. Även Hurricanes stjärnor som Sebastian Aho, Teuvo Teravainen och Andrei Svechnikov. Det finns således fina offensiva kvaliteter i båda lagen. Det känns som NY Rangers kommer slänga många puckar på mål i kväll, vilket öppnar för skottspel. Dock sitter både Zibanejad och Panarin på Ö3,5-linor, vilket jag inte gillar. Backen Jacob Trouba har Ö1,5 till 1,62. Den bör sitta och jag skickar in en större slant på den. Trouba fick gott om istid senast och spelade bland annat närmare fyra minuter i powerplay. Han löste linan i 3/4 matcher innan Corona-uppehållet.

8. Calgary – 9. Winnipeg 20:30 | 1-0 i matcher

Jösse, vad Calgary dominerade det första mötet. Flames vann skotten med hela 33-18 och matchen med 4-1. Det var sannerligen inget snack om saken. Jets åkte dessutom på ett par tunga skador när stjärnduon Mark Scheifele och Patrik Laine fick lämna isen. I kväll får vi hela 3,30 på Winnipeg, vilket jag bara måste syna. Precis som NY Rangers är det en “måstematch” för Jets. Det finns tillräckligt mycket kunnande i laget för att kunna skaka av sig förlusten senast och kvittera matchserien mot Calgary, oavsett lagets skador. Till 3,30 måste jag testa.

2. Tampa Bay – 3. Washington 22:00

Här snackar vi toppmöte med stjärnglans. Wow! Det här kan bli en väldigt underhållande och fantastisk match, om de båda lagen är på spelhumör och spelar ut sitt fulla register. Tampa Bay vann sitt genrep över Florida med 5-0 medan Washington besegrade Carolina med uddamålet 3-2. Lagens stora stjärnor levererade direkt. Brayden Point gjorde fyra poäng (2+2), Nikita Kucherov två mål och Ondrej Palat tre assist. I Washington gjorde stjärnveteranen, Alexander Ovechkin, två mål och en assist. “Ovi” såg överlag väldigt het ut. I den här matchen får vi 3,00 gånger pengarna på Capitals. Så stora favoriter bör inte Lightning vara. Jag testar således Washington-vinst. “Caps” har allt för att kunna gå hela vägen. Är man bara disciplinerade och ger Tampa Bay så få powerplay som möjligt, så har laget en stor chans att vinna i kväll. Capitals har dessutom fyra raka vinster mot Lightning. Det kan tillkomma skottspel senare.

3. Vegas – 4. Dallas 00:30

Här är det givet att testa Vegas rak till hela 2,24. Vegas vann sitt genrep mot Arizona med klara 4-1 efter en fin prestation. De kom ut starkt och dominerade den första perioden. Reilly Smith smällde in två mål, ett i boxplay och ett i powerplay. Golden Knights styrde det mesta på plan. Dallas däremot föll med 0-2 mot Nashville. Stars hade svårt att hänga med från början och hade endast ett skott på mål efter 13 minuter. Dallas skapade en del farligheter, men ineffektiviteten var lik den vi fick se i grundserien. Dallas är nu uppe i sju (!) raka förluster med grundseriematcherna inräknade. Dessutom har man endast gjort tre mål på sina fem senaste matcher. Stars har blivit nollade i 3/4 senaste fajterna. Vegas har vunnit hela 12/14 senaste kamper. Snacka om att lagen var raka motsatsen till varandra i slutet av grundserien. Sett till inbördes möten har Vegas vunnit fem av de sex senaste matcherna. Dallas är således en favoritmotståndare för Vegas.

5. Pittsburgh – 12. Montréal 02:00 | 0-1 i matcher

Uppdaterar senare…

5. Edmonton – 12. Chicago 04:30 | 0-1 i matcher

Uppdaterar senare…

Mina speltips:

Carolina – NY Rangers Ö5,5 @1,86 (2u) – Bet365
Trouba Ö1,5 skott @1,62 (4u) – Bet365
Winnipeg rak @3,30 (1,5u) – Bet365
Washington rak @3,00 (1,5u) – Bet365
Vegas rak @2,24 (2,5u) – Coolbet

Mitt spreadsheet under slutspelet!

Lycka till och ha en underbar start på en ny vecka!

/ Er vän – Timmy

Bet365

4,8 rating

100 % upp till 1.250 SEK