Stryktipset 15/8 » Dagens tips & analys

Av
Uppdaterat: augusti 14, 2020

Stryktipset sträcker sig över två dagar och det är en hel del svenska matcher att bekanta sig med återigen. Förutom Allsvenskan och Superettan finns godbitar från Skottland samt Norge på kupongen där allt dessutom har sin början i Portugal med en Champions League-fajt. City och Lyon gör nämligen upp om en plats i semifinalen där britterna är skyhöga favoriter. Håller Guardiolas armé för trycket? Häng på så får ni svaret. 

Spelstopp: 15.59

1. Manchester City – Lyon 

Medan City fick en rätt skön resa till kvartsfinalen med 4-2 totalt i dubbelmötet med Real Madrid fick Lyon slita ordentligt för sin plats. Juventus hade ett stort spelmässigt grepp om händelserna på Allianz i Turin men efter Depays tidiga straffmål för Lyon blev uppförsbacken alltför brant och fransmännen skrällde sig vidare. Neutralt gräs i Portugal är det som gäller i denna “knock out”-fajt och nog ska de himmelsblå från Manchester stå med mycket god chans att lösa sin plats i semin. Guardiola verkar kunna ställa ett fulltaligt gäng på gräset och då är Les Gones numret för litet. Ettan är inte rolig att spika men upp till 75 procent finns ingen anledning att tveka.

2. Dalkurd – Halmstad 

Från superfajten i Lissabon till Studenternas i Uppsala och en Superettan-batalj med trolig blåvit prägel. Dalkurd fortsätter gå knackigt och de tidigare masarna har efter torsken mot J-Södra bara vunnit en av de tio senaste. Skador ställer till det och nyförvärven Farhan Shakor samt Ahmed Zubair får fortsätta vänta på att komma till Sverige. Det blir knappast enklare för DFF nu då ett bolltryggt HBK gästar. Hallänningarna har inte släppt in ett mål på över 270 minuter och vann planenligt mot Öster (2-0) senast. Tvåan är en klockren spik att luta sig mot om gästerna kan hålla sig i krokarna runt 50.  

3. GIF Sundsvall – GAIS 

GAIS värvade inför denna säsong en hel del lirare med fina offensiva egenskaper. Bland annat har Yarsuvat och Celik dragit på sig den grönsvarta tröjan men målen framåt har i stort lyst med sin frånvaro. På resande fot har Atleterna endast nätat fyra gånger och på sex matcher står laget dessutom utan seger. Sundsvall var ruskigt fina sist laget klev in på sin egen plastmatta. Fem mål framåt mot Ljungskile noterades och dessutom hängde Pontus Engblom sitt tionde mål för Giffarna denna säsong. Engblom har ensam gjort fler mål än hela GAIS i sommar. Ettan får gärna inte skena iväg men håller sig procenten i nivå med oddset kan vi blicka ner på kupongens tredje raka spikförslag. 

4. Öster – Brage 

En mer oviss fajt kommer spelas på gräset i Växjö. Brage gjorde en godkänd insats, inte mer, hemma mot Norrby i veckan. Masarna som har ett visst favorittryck över sig är ojämna och ska det bli en placering i nivå med föregående säsong behöver matcher mot Norrby vinnas. Borlänge-laget har dock en startelva nu som kan matcha alla lag i ligan och med Pllana, Andersen, A.Lundin, Kanteh med flera framåt finns hög klass. Öster öppnade Superettan starkt men mattats. Simon Alexandersson är värvad som målskytt men än lyfter det inte för 27-åringen i de rödblåa dressen. Kan den tidigare Brage-spelaren nu sänka sina gamla kamrater tro? Ettan ska åtminstone målas ner tämligen tidigt men här rekommenderas alla tecken. 

5. Sarpsborg – Molde 

Norsk fotboll bryter nu av och det är ett Sarpsborg som ska fortsätta på inslagen trend och nypa segrar hemmavid. Stahres mannar har haft oerhörda bekymmer utanför Stadion men när väl “08:orna” får kliva in på sin egen matta är laget oerhört svårslagna. Värdarna har 3-1-0 samt 7-0 i målskillnad på de fyra senaste här. Starka papper minst sagt. Molde är ojämna men fortsatt finns det enorm kvalité hos fjolårsmästarna. Leke James och Hussain är målskyttar av rang medan Wolff Eikrem inte heller går av för hackor. Ettan är småtrevlig men det blir tufft att lämna den allena. Alla tecken blir bäst.

6. Hamilton – St. Mirren 

I Skottland är det två lag som fick spelledigt i veckan som ska duellera först. Både Hamilton och St. Mirrens senaste matcher blev inställda med anledning av covid-19-situationen. För värdarnas del blev det istället att slipa på formen och det kan behövas efter dubbla nederlag i sommar. Gästerna var i helgen på besök i Glasgow där Rangers, som väntat, blev för tuffa. Bortaspelet har varit en akilleshäl för The Saints, som besökarna kallas, över tid och här är det läge att titta åt vänster först och främst. Är plånboken tillräckligt djup är det dock läge att försöka helgardera denna fajt. 

7. Kilmarnock – St. Johnstone 

Kilmarnock chockade Celtic för en dryg vecka sedan då Kille löste 1-1 mot Glasgow-klubben. Det var första gången laget lyckats ta en pinne mot de grönvitrandiga efter sex poänglösa försök. St. Johnstone spelade i veckan mot ett annat Glasgow-gäng då Rangers stod på schemat. The Saints föll med klara 0-3 men ska absolut kunna prestera bättre nu. Senast dessa gäng möttes vann besökarna med 2-1.  Flyger ettan iväg streckmässigt ska Callum Davidsons mannar få sin plats på liten som stor kupong.    

8. Ross County – Dundee United 

Ross County har startat upp säsongen på ett riktigt fint sätt. Sju av nio möjliga poäng har hemmalaget spelat in och mot Kilmarnock häromsistens löste Stewart och Draper, båda med förnamn Ross(!) varsin balja och räddade därmed poäng till klubben. Dundee United är nykomlingar i ligan men har visat sig pålitliga inledningsvis med en fin seger mot Motherwell samt poäng i premiären mot St. Johnstone. När ettan målas på stenhårt är det tidigt läge att blicka österut. Både krysset och tvåan ser nämligen ut att komma med fint värde.

9. Hibernian – Motherwell 

Efter en mellanmjölks-säsong i fjol är det nya vindar som blåser i Edinburgh. Hibernian har tre raka segrar i ligaspelet och toppar, tillsammans med Rangers, den unga tabellen. Nu ska de grönvita testa lyckan hemmavid mot Motherwell. Ett bortagäng som inte riktigt fått ut samma effekt i år som under förra säsongen men ställer laget bara in sitt sikte något bättre kommer poängen rulla in på The Wells konto. Gästerna har nämligen skjutit smått brutala 42 skott på de tre inledande matcherna (bara Rangers och Celtic är bättre) men bara mäktat med att göra två mål. Att ettan kliver upp på höga procentuella höjder nu känns inte helt korrekt och trots sin fina start bör en varningsflagg höjas. Ettan bör snabbast möjligt garderas.   

10. Falkenberg – AIK 

AIK är fortsatt utsatta i en jämn bottenkamp. Vem hade trott det efter 15 spelade omgångar. För Falkenberg är läget ungefär liknande och trots att poängen rullat in i hyfsad takt på resande fot är laget fortsatt segerlösa hemma på den alkoholfria arenan. Solnaiterna har över tid haft mycket enkelt för Hasse Eklunds gula mannar och på de nio senaste tävlingsmatcherna lagen emellan står de svartklädda med en trend om 8-1-0. Håller sig tvåan under 40 procent är det klart läge att börja med pennan från höger. Strecka därefter från mitten utefter storlek på plånbok.  

11. Hammarby – Elfsborg 

Hammarby har fått en stor släng av den mer negativa sleven under sommaren. Men faktum är att Bajen bara förlorat en enda allsvensk match på Tele2 som hemmalag sedan 26:e september 2018, mot Elfsborg! Thelins boråsare står för en magisk inledning av säsongen och trots jätteförlusten på Bravida (0-6) är laget från textilstaden fortsatt ett av de bästa lagen i klassen vad gäller spelet på resande fot. Med streck som ser ut att hamna korrekt över hela linjen är det 1X som bör gå först i kön även om det lockar oerhört att även få med Elfsborg på ett hörn.  

12. Mjällby – Malmö FF 

Kaffe kaka, åtta raka! MFF går som en slåttermaskin för tillfället och lämnar inte kvar någonting på sin väg framåt. Mot Örebro kom lagets åttonde raka ligaseger och även utan Kiese Thelin visade Di blåe att de kan måla. Konstigt vore väl annars med spelare i fören som Berget, Toivonen, Molins, Rieks, Christiansen med flera. Mjällby är i fortsatt gott slag och behöver inte skämmas över 1-2-torsken mot Djurgården i Stockholm häromsistens. På Strandvallen i cupsemin tidigare i sommar fixade nykomlingen 0-0 mot Tomassons mannar under 120 minuter och straffar fick skilja lagen åt. En jämn fajt att räkna med även nu och tvåan ska absolut garderas om det finns flis kvar i plånboken.  

13. Västerås – Umeå FC 

En Superettan-kamp tar det hela i mål. Västerås agerar mycket ojämnt för tillfället och efter en finfin 2-1-insats mot Brage på Iver Arena blev det soppatorsk i bortamötet med Trelleborg i veckan (0-1). Uppdraget nu blir däremot av en något, på förhand, enklare karaktär. Umeå kommer från en dags kortare vila inför fajten i Västmanland och bortaspelet har varit tveksamt under juli och framåt där ingen seger lyckats rulla in på kontot. Senast dessa gäng möttes här blev det 3-1 till Västerås och det är ett rätt troligt resultat även denna gång. Awad och grabbarna fixar biffen. Ettan först. 

Omgångens säkra: Manchester City

City kunde knappast fått en bättre lottning i kvartsfinalen. Lyon må ha gjort det fint mot Juventus men här blir det stopp. Guardiolas mannar vinner och ettan kan utan större bekymmer lämnas allena.

Omgångens skräll: Sarpsborg

Molde går sisådär medan Sarpsborg ser riktigt fina ut och på hemmaplan har laget dessutom spelat över 360 minuter utan insläppt mål. Då förtjänas en plats på kupongen. 

1. Manchester City – Lyon 1

2. Dalkurd – Halmstad 2

3. GIF Sundsvall – GAIS 1

4. Öster – Brage 1×2

5. Sarpsborg – Molde 1×2

6. Hamilton – St. Mirren 1×2

7. Kilmarnock – St. Johnstone 1×2

8. Ross County – Dundee U. x2

9. Hibernian – Motherwell 1×2

10. Falkenberg – AIK 2

11. Hammarby – Elfsborg 1x

12. Mjällby – Malmö FF x2

13. Västerås – Umeå FC 1

Related Posts

  • Speltips 20/9 till Buffalo Bills vs Miami Dolphins: Pallar Bills med favoritskapet igen?
  • Speltips FC Krasnodar – FC Khimki 18/9: Klasskillnad
  • SPELTIPS 20/9 inför Juventus – Sampdoria: Ligaspelet drar igång!
  • Ryggareken om Leicester vs Burnley

Disqus seems to be taking longer than usual. Reload?

Senaste inläggen

  • Riskfritt 20/9: 100 kr på Chelsea-Liverpool – utan omsättning!
  • Riskfritt 20/9: 100 kr på AIK-Hammarby – utan omsättning!
  • Powerplay 17/9 » Dagens tips & analys
  • Fener för Hatay följer
  • Speltips 17/9 till Mahut/Paire-Vasselin/Melzer: 3/4 fransmän!