Stryktipset 19/9 » Dagens tips & analys

Av
Uppdaterat: september 19, 2020

Engelskt nästan hela vägen igenom då vi tar oss an ett nytt hett Stryktips. Även denna gång är kupongen kryddad med 15 fina jackpot-miljoner. Till skillnad mot förra veckans kupong finns det flera tydliga favoriter. De fem första matcherna går tydligt i hemmafavör och ska det bli något tal om större pengar är det i dessa trakter favoriter ska fällas. Vi drar igång det hela från Old Trafford där United ska premiärspela mot Palace. Nu kastar vi loss!  

Spelstopp: 15:59

1. Manchester United – Crystal Palace 

Crystal Palace reser till Drömmarnas teater med en 1-0-seger från förra veckans ligapremiär i ryggen. Att Hodgsons Örnar föll mot Bournemouth i Ligacupen kan förbises. Överlag känns gästerna svåranalyserade, precis som i fjol. Att Londonklubben förföljs av skador gör dock inte saker och ting bättre såklart när Manchester United nu står på andra sidan. Solskjaers mannar spelade inte förra helgen och kliver därmed in i ligaspelet nu. Förväntningarna på laget är höga med tanke på hur laget avslutade i fjol. Vi ska dock komma ihåg att gästerna både vunnit och tagit poäng på Old Trafford de två senaste säsongerna. Det är varningsflagg nog för att inte lämna ettan allena. Gardera efter plånbok med tidig start från mitten. 

2. Arsenal – West Ham 

Arsenal känns klart förbättrat jämfört med i fjol. The Gunners vann också enkelt mot Fulham på Craven Cottage i premiären och fick dessutom se Aubameyang förlänga sitt kontrakt med klubben i veckan. Viktigt såklart då Auba varit magisk i den rödvita tröjan på sistone. West Ham gjorde ingen glad i sin premiär och skapade i ärlighetens namn knappt några chanser alls mot Newcastle. The Hammers avslutade däremot Premier League stabilt i somras och spelade bitvis en riktigt fin fotboll. Kan gästerna komma upp i samma nivå som då finns klart slagläge nu. Ettan blir garanterat överstreckad och då finns det fina pengar att jobba in österut. Att gardera hela vägen över känns därför rätt.   

3. Leeds – Fulham 

Nästa hemmalag som kommer bli överstreckade är Leeds. Nykomlingen gjorde en bra bortamatch mot Liverpool men sett till underliggande siffror var The Peacocks tre baljor mot mästarna klart i överkant. Att svenska folket nu ser Leeds som en enkel utväg mot 13 rätt känns på något sätt rimligt. Fulham gjorde en riktig skräpmatch mot Arsenal samtidigt som till exempel Mitrovic fick begränsat med speltid. Sett till de senaste säsongerna är det faktiskt klar fördel The Cottagers som löst poäng i sju av de åtta senaste matcherna lagen emellan. Ett folktomt Elland Road kommer inte bära Leeds till några enkla tre pinnar och här blir det snabbt en helgardering som också åker fram.  

4. Blackburn – Wycombe 

Efter tre möjliga favoritfall i Premier League tar vi oss ner till The Championship där ettorna känns något mer stabila inledningsvis. Blackburn har varit riktigt bra under uppstarten denna säsong. Bland annat pressade Rovers på ordentligt i bortamatchen mot Newcastle i veckan (Ligacupen) och skapade mest och bäst utan att lyckas få hål på Skatorna. Wycombe är inte av samma dignitet som Newcastle och är den av nykomlingarna som troligen kommer få tuffast att lösa nytt kontrakt. Ettan kan spikas utan sämre samvete upp till åtminstone 65 procent. 

5. Brentford – Huddersfield 

Äntligen hemmapremiär på nya arenan för Brentford. Londonklubben som hade hoppats att Brentford Community Stadium skulle få beträdas med spel i Premier League men så blev som bekant inte fallet. Förlust i premiären borta mot Birmingham blev det också för Pontus Jansson och company. The Bees tog sig samman och vann med 2-0 i den riktigt tuffa bortafajten mot Southampton i veckan då det vankades Ligacupmatch. Ett styrkebesked inför Huddersfield hemma. Gästerna som huserade i Premier League säsongen 2018/19 ser sådär ut i år. Willock, Smith Rowe, Akinola med flera är alla borta från klubben nu. Ettan känns klart godkänd som spik hela vägen upp till 60 procent.

6. Luton – Derby 

Svårtippat värre blir det på Kenilworth Road. Luton som är formstarka till tusen ställs mot ett tveksamt Derby. Det snackades dessutom om publik, upp till 1000 åskådare, men då Luton som arrangör inte hinner lösa alla förberedelser inför mötet blir det nu tomma läktare igen. The Hatters är, som tidigare nämnt, i kanonslag. Vinsten mot Barnsley i ligan följdes upp med en 1-0-skalp mot Reading i cupen. Luton kommer nu få möta Manchester United i nästa omgång av Ligacupen. Spelbolagen håller gästerna något högre medan svenska folket vill måla ner ettan i första hand. Att utgå från höger blir därmed värdemässigt korrekt även om både krysset och ettan bör åka med om stålar finns i plånboken.  

7. Middlesbrough – Bournemouth 

Bournemouth har fått göra om rätt mycket inför årets säsong. Degraderingen från det engelska finrummet innebar att flera startspelare lämnat. Istället har sydkustens Körsbär fyllt på plånboken ordentligt då nästan en miljard kronor rullat in på kontot. Trots en viss spelarflykt har gästerna gjort en fin start på återkomsten i The Championship. 3-2 i premiären mot Blackburn är klart godkänt och dessutom så straffade gästerna Crystal Palace i Ligacupen tidigare i veckan. Middlesbrough hade en kämpig säsong i fjol och kommer åter få slita i år för att undvika platser längre ner i tabellen. Åldermannen Warnock är en bra tränare men frågan är om hans fotbollskunnande räcker för att sätta tillräcklig fart på Assombalonga med flera. Tillåt oss tvivla. Tvåan går därför först. 

8. Norwich – Preston 

För Norwich del blev det också som bekant respass ur Premier League. De kanariegula värdarna hade en rätt tuff tid i högstadivisionen och kommer nog trivas bättre med att åka runt och vinna lite matcher iställer för att få stryk mer eller mindre hela tiden. Hemmalaget är bra på denna nivå inget tu tal om det. Med Pukki i spetsen och dessutom gubbar som Todd Cantwell, Ben Godfrey och nytillskott som Kieran Dowell finns både massor av kvalité samt ungdomlig entusiasm hos värdarna. Preston är ett stabilt The Championship-lag som sällan viker ner sig. Tre pinnar blir nog svårt att greja på Carrow Road men krysset ska med i tidigt skede som komplement. 1X. 

9. Reading – Barnsley 

Reading klev vinnande ur striden mot Derby på bortagräs förra helgen. En kanonstart minst sagt för nye coachen Veljko Paunovic. The Royals slutforcering under den första halvleken bar frukt och när spelare som Joao och Puscas finns i främre led går inget lag säkert. Barnsley gjorde en helt okej hemmamatch mot Luton men det slutade ändå med noll pinnar efter Collins segermål för The Hatters med dryga 20 minuter kvar. I fjol vann Reading med 2-0 hemmavid och nog ska ettan anses mest rimlig nu också. Gardera hemmalaget om strecken skenar först.  

10. Rotherham – Millwall 

Rotherham tog ett år i League One innan The Millers snabbt var tillbaka i The Championship igen nu i år. 1-0 blev det dessutom i premiären mot Wycombe. En smakstart för de rödvita därmed. Nu blir det tuffare tag på New York Stadium. Millwall var ett lag för toppen under föregående säsong och ser inte sämre ut i år. Att Lejonen från huvudstaden spelade 0-0 mot Stoke var rätt väntat men här ska de blåvita kliva ut med god chans för mer än en pinne. Tvåan ska gå först.   

11. Sheffield Wednesday – Watford 

Sheffield vann sin premiär övertygande mot Cardiff. Trots seger med 2-0 i Wales är det ett Wednesday som har en enorm uppförsbacke. Värdarna startade nämligen säsongen med tolv minuspoäng och behöver därmed vinna tre ytterligare matcher innan Ugglorna står på noll! Watford är något skadedrabbade fortsatt men besitter ändå en hög grundkapacitet i truppen. Mot Middlesbrough i premiären klev Craig Cathcart fram och målade och i cupmötet mot Oxford i veckan fick Ken Sema sätta dit en sen och viktig strut. Tvåan kan bli en riktigt mysig chansspik. 

12. Swansea – Birmingham 

Sista stoppet i Storbritannien sker på Liberty Stadium. Swansea gjorde en finfin bortamatch mot Preston i premiären och vann med 1-0 efter Gibbs-Whites segermål. 20-åringen är ny från Wolves och får anses som en superfin värvning av Svanarna vilket också visade sig redan i första fajten. Birmingham vann också sin premiär. Att Brentford skulle kunna monteras ner var det nog inte många som trodde. Bela tryckte in segermålet och efter en sämre säsong i fjol kanske det är dags för fransmannen att växa in i den engelska fotbollen nu. Att spika av ettan känns inte som ett alternativ. X2 kommer med värde och en helgardering är på sin plats.  

13. Jönköpings Södra – Öster 

På svensk mark knyter vi säcken. Smålandsderby gäller och det är formstarka Öster som ställs mot J-Södra i Sveriges Jerusalem. Växjö-laget som i fjol slogs för livet i botten är numera ett lag för toppstriden efter 16 av 18 möjliga poäng på sistone. Riktigt starkt av de rödklädda. Nu blir det dock upp till bevis för ÖIF. Jönköping har bara lämnat ifrån sig tre poäng hemma en gång i sommar, mot serieettan Degerfors. Med lite flyt sticker inte de grönvita iväg streckmässigt och då är det fint läge att avsluta med en spik i match nummer 13. 

Omgångens säkra: Watford

Knappast någon supersäker spik men Watford är bra och kan trots skador matcha ett riktigt slagkraftigt lag. Sheffield är inte riktigt på samma nivå och finns tvåan att spela till procent under 40 är det en finfin singel.

Omgångens skräll: West Ham

Arsenal vann med 3-0 i premiären medan West Ham föll med 0-2. Det är siffror som talar för en enorm streckning av ettan. Kommer The Hammers upp i samma kvalité som laget visade under sommaren är det inte alls säkert att Artetas mannar vinner. Mycket bra skrälldrag

1. Man United – Crystal P 1x

2. Arsenal – West Ham 1×2

3. Leeds – Fulham 1×2

4. Blackburn – Wycombe 1

5. Brentford – Huddersf. 1

6. Luton – Derby 12

7. Mboro – Bournemouth 2

8. Norwich – Preston 1x

9. Reading – Barnsley 1x

10. Rotherham – Millwall 2

11. Sheffield W – Watford 2

12. Swansea – Birmingham 1×2

13. Jönköping – Öster 1