Stryktipset 20/6 » Tips & analys – 8 Miljoner anledningar att spela

Av
Uppdaterat: juni 19, 2020

Äntligen är Stryktipset tillbaka med engelsk fotboll! Den som väntat på något gott har väntat i drygt tre månader! Vi drar igång sommarens första kupong med en 8 miljoner stor jackpot. 13 matcher från Premier League samt The Championship står på agendan och det är som på de flesta andra håll utan publik som dessa ligor nu ska avgöras. En fin kupong med ett par tuffa skrälldrag gör möjligheten till god utdelning stor. Vi sätter igång!

Spelstopp: 15:59

1. Brighton – Arsenal 30-30-40

Arsenal gjorde en godkänd första halvlek mot Manchester City i onsdags. Sista 45 orkade inte The Gunners som dessutom fick Luiz utvisad. 0-3 i baken mot Guardiolas mannar och ytterligare ett par skador in på de rödvitas konto gör knappast förutsättningarna optimala inför mötet med Brighton på sydkusten. Potters blåvita gäng har spelat rätt trevlig fotboll denna säsong men vad hjälper det om inte vinsterna kommer. Bara två poäng har The Seagulls tillgodo på Bournemouth under strecket. Brighton ska ändå stå med god chans att fixa ett bra resultat nu och när lagen möttes i höstas vann värdarna med 2-1 på Emirates. 1X är en värdemässigt rätt spännande lösning.

2. West Ham – Wolverhampton 25-30-45

Wolves kommer vara ett av de lag som in i det sista slåss om Europaplatser. Espirito Santos “portugisiska” arme gör en finfin säsong och har varit ytterst svårslagna hemma som borta. Nu ska de gulsvarta besöka London för möte mot ett förvirrat West Ham. Klubben som huserar på Olympiastadion i Stratford är indragna i bottenstriden och förlorade också derbyt mot Arsenal precis innan uppehållet. Moyes har säkert kunnat fila på idéer och jobbat med det taktiska under de senaste månaderna men frågan är om det räcker. Med en tvåa cirkulerandes kring 45 procent känns det som en rätt stabil spik att luta sig mot. 

3. Bournemouth – Crystal Palace 40-30-30

På tal om lag som dragit fördelar av det längre uppehållet tillhör Bournemouth till den skaran i allra högsta grad. Klubben från kusten har kunnat rehabilitera stora delar av sin skadeskjutna trupp och inför omstarten ser utgångsläget rätt ljust ut för Howes Körsbär. Crystal Palace har tillsammans med Newcastle varit de två klubbar som kanske överpresterat mest i ligan. Det är dock svårt att komma ifrån framgångarna som Örnarna från huvudstaden hade innan brejket. En genomstabil defensiv och spets framåt bidrog med tre raka segrar och avståndet nedåt känns minst sagt bekvämt. Det finns flera bataljer på denna kupong som en helgardering ändå förespråkas. Detta är en av dem.  

4. Blackburn – Bristol City 50-25-25

Det ska spelas fotboll i den engelska andradivisionen också och första stoppet blir Ewood Park. Blackburn har likt tidigare nämnda Bournemouth varit skadedrabbade men läget har blivit bättre. Bradley Dack är fortsatt out men spelare som varit osäkra kort, till exempel Holtby och Williams, är av allt att döma i spelbart skick. Bristol City tappade lite av den fina fart som laget hade höstas desto längre serien gått men gästerna är ändå i allra högsta grad inblandat i kampen om playoff-platser. Det ryktas nu även om ett aktuellt coronafall inom besökarnas klubb vilket knappast är optimalt sett till matchuppladdning. Rovers ska få första tecken på kupongen men därefter är det bara plånboken som bestämmer och mötet ska halv- eller helgarderas.

5. Reading – Stoke 35-25-40

Reading har en ganska spännande trupp men har haft oerhörda bekymmer att få ihop det hela. 14:e placeringen till trots så fanns förväntningar om en ännu bättre säsong. Laget genrepade mot Portsmouth nyligen vilket bidrog med positivism inom klubben efter 3-1 mot League One-laget. Stoke var rejält på gång innan coronaviruset satte stopp för fotbollen. Gästerna är byggda för att befinna sig bra mycket högre upp i tabellen än var man befinner sig nu. Tvåan kan mycket väl bli underdog sett till odds kontra streck och då är det såklart ingen tvekan om var pennan först och främst ska fattas.    

6. Sheffield Wednesday – Nottingham 35-30-35

Nottingham har gjort en härlig säsong och finns med i diskussionerna kring en plats i nästa säsongs Premier League. Tillbaka på planen ser dessutom Darikwa ut att vara efter en lång rehab. Tillsammans med Grabban och Carvalho med flera finns klass i Forest-truppen. Sheffield W har tappat massor av den fart som klubben hade under hösten/vintern och rasat i en jämn tabell. Ugglorna från stålstaden har dock aldrig haft några större bekymmer på senare år när det vankats matcher med Nottingham och nio av de tio senaste inbördes har gått i Wednesday-favör. Mycket svårtippat och med tanke på hur strecken verkar falla känns alla tecken som ett rätt givet val på Hillsborough.  

7. West Bromwich – Birmingham 55-25-20

För West Bromwich del gäller det att knyta näven och ta tag i saker och ting redan från början nu. Formen hos The Baggies strax innan uppehållet var av sämre slag och Leeds tog där och då över serieledningen. Nu ska Bilic mannar ställas mot ett rätt stabilt Birmingham i detta derby. Gästerna har bara torskat en av de elva senaste i ligan och ska absolut kunna göra match av detta. När svenska folket målar upp ettan en bra bit över 70 procent är det solklart läge att blicka österut. X2 känns som givna tecken att få med tämligen omgående.

8. Luton – Preston 30-25-45

Luton tog sig samman och radade upp rätt fina insatser under februari och mars. Segrar och poäng rullade in på nykomlingens konto som nu inte alls känns lika given som nedflyttningskandidat som innan. Preston ska testa lyckan på Kenilworth Road. Ett bortalag som ett tag såg helt givna ut att nå playoff men en rejäl svacka gör att Alex Neil och hans lag nu ser en rad lag jaga strax bakom. Preston vann med 2-1 när lagen möttes i höstas och att lira denna batalj utan publik måste anses som en fördel för gästerna. Tvåan känns som en rätt stabil spik om procenten håller sig runt 45.

9. Huddersfield – Wigan 40-30-30

Wigan kom ut som ett nytt lag då 2019 blev 2020 och The Latics har inför bortamötet med Huddersfield nu sex raka matcher utan förlust. Med poängen in på kontot har laget lyft från nedflyttning till en 20:e plats med ett par poäng ner till strecket. Fortsatt ändå en aning bekymmersamt för gästerna som bör fortsätta skörda poäng för att hålla huvudet över ytan. Huddersfield har inte anpassat sig till The Championship och är faktiskt också indragna i bottenkampen. Med en etta som sakta men säkert verkar kliva på upp mot 50 procent är det solklart läge att blicka österut. X2 är ett ganska spännande val att åtminstone inleda med.  

10. Hull – Charlton 40-30-30

Ångestmöte direkt för Hull respektive Charlton. Gästerna från huvudstaden har det inte bara bekymmersamt på planen utan nu vägrar dessutom klubbens bästa målgörare, Lyle Taylor, spela. Knappast de förutsättningar som Lee Bowyer och hans stab önskat. Hull är dock även de totalt vingklippta. Tigrarna vet knappt längre hur det är att vinna matcher och laget störtdyker mot en hemsk botten 3-plats. Skulle gästerna lyckas lösa tre pinnar på KCOM Stadium är Hull faktiskt på nedflyttning. Mycket svårtippat men några 50 procent som svenska folket vill få ettan till är inte rimligt. Läge att gå emot trots Taylors frånvaro. Tvåan är trevlig att inleda med.

11. Everton – Liverpool 20-20-60

Tillbaka till Premier League då kupongen avslutas under söndagen. Första stoppet sker på Liverpool-mark då det ska spelas ett glödhett derby i staden. Den blåa sidan har hoppet uppe om en möjlig Europaplats medan Klopp och hans röda armé vill försöka slå in ytterligare en seger och därmed stå med matchboll om guldet mot Crystal Palace i kommande omgång. Gästerna har varit omutliga i år och raden 27-1-1 är inget annat än en utomjordisk kross. Att Everton, trots derby, ska kunna rubba Liverpool känns inte troligt. Tvåan kan utan större bekymmer spikas upp mot 60-65 procent.

12. Newcastle – Sheffield United 30-30-40

Sheffield United har varit en mycket trevlig och svårslagen nykomling. The Blades var dessutom på vippen att fixa en ny trepoängare mot Aston Villa i onsdags. Laget målade men på något märkligt vis missades detta av både domare och de tekniska instrumenten. Newcastle är klassen sämre än Sheffield och dessutom finns en del frågetecken vad gäller både Matt och Sean Longstaff närvaro. Tvåan ser ut att understreckas och då är det inget snack om var pennan ska fattas ifrån. Börja med tvåan och ska det garderas smakar krysset allra bäst. 

13. Aston Villa – Chelsea 15-20-65

Chelsea reser till Birmingham utan Jorginho och Hudson-Odoi. I övrigt verkar truppen tämligen intakt och om lirare som Abraham, Kanté med flera nu kan lira är The Blues ett rätt pålitligt gäng. För Aston Villas del kommer det bli ett krig in i det sista om att rädda PL-kontraktet. Spelet mot Sheffield i nykomlingsmötet senast var helt okej och förutom det märkliga spökmålet för United så hade faktiskt Lejonen det mesta och det bästa i chansväg. Visst ska tvåan vara ett tecken att måla ner allra först men med större pengar i siktet är det kanske inte så dumt att försöka pilla ner en gardering på Parken trots allt.

Omgångens säkra: Liverpool

Även utan topplirare som till exempel Salah (möjligen borta) är truppen bred och fin hos Liverpool. Derby till trots är det inget snack om vem som är bäst i stan. Bra tvåa. 

Omgångens skräll: Birmingham

West Bromwich må vara serietvåa men här målas laget upp på tok. Birmingham har gjort det riktigt bra efter jul och laget är oerhört svårslagna. Tvåan ska med!

1. Brighton – Arsenal 1x

2. West Ham – Wolves 2

3. Bournem. – Crystal P 1×2

4. Blackburn – Bristol C 1×2 

5. Reading – Stoke 2

6. Sheff W – Nottingham 1×2

7. West Brom – Birmingh. 1×2

8. Luton – Preston 2

9. Huddersfield – Wigan x2

10. Hull – Charlton 2

11. Everton – Liverpool 2

12. Newcastle – Sheff U 2

13. Aston Villa – Chelsea x2

Svenska Spel

3,0 rating

Ingen Oddsbonus