SvFF bekräftar – nytt datum för cupkvartsfinalerna

Av
Uppdaterat: maj 1, 2020

Det är högst oklart när den allsvenska premiären kommer att starta, visserligen finns det datum på en premiäromgång, men inte mycket mer än så i dagsläget. Något som skall vara klart är att Svenska Cupens fyra kvartsfinaler skall spelas den 1 juni, detta bekräftar SvFF. Än är det dock inte helt hundra, då även UEFA skall ha ett finger med i leken. Det fastställda beslutet kommer att presenteras under mitten, eller till och med i slutet av maj.

Publikfrågan är också något som står på tapeten. Alla parter vill givetvis ha publik på matcherna, men det är som alla vet vid det här lagret Folkhälsomyndighetens beslut som man går efter. Man är dock helt bestämda att man kan spela matcherna även utan publik på arenorna.

Beslut om datum har fattats. Publikfrågan kommer ta desto längre tid att sia om, då läget i världen är högst oklart just nu. Det är omkring en månad kvar tills matcherna skall spelas i bästa fall och i dagsläget vet vi inte hur man går tillväga just då. Något vi vet är att det väntar fyra, mycket intressanta, matcher i Svenska Cupen. Där flera av dessa fyra hade dragit en hel del publik om detta var tillåtet. Här är matcherna som förväntas spelas 1 juni, enligt SvFF.

  • Hammarby – IFK Göteborg
  • BK Häcken – IF Elfsborg
  • Malmö FF – AIK
  • Mjällby – Falkenberg