Topptipset 16/11 » Tips och analys

Av
Uppdaterat: november 17, 2020

Spelvärde utöver det vanliga är vad vi kan se fram emot på måndagens Topptips. Bataljerna på Stadion Wiener Neustadt samt Estadio El Molinón ser nämligen ut att bli helt skevt fördelade och det finns onekligen goda möjligheter till riktigt fin utdelning. Låt oss inleda veckan med klirr i kassan!

Spelstopp: 20:44

1. Plymouth – Portsmouth 

Det ser ut att erbjudas fint spelvärde åt öst när Portsmouth gästar nykomlingarna Plymouth. Visst har värdskapet gjort det bra inledningsvis men när motståndet väl trappas upp tenderar The Pilgrims att dra det kortare strået. Pompey har varit uppe och nosat på en uppflyttning de senaste tre säsongerna och förväntas återigen vara med i racet. Inte minst om det fantastiska samspel som skytteligaledaren John Marquis och Marcus Harness visat upp fortgår. Tvåan står utmärkt på egna ben.

2. Sporting Gijón – Rayo Vallecano 

Sporting Gijón streckas felaktigt upp som klara favoriter efter en lovande säsongsinledning. Nog för att Rojiblancos har ett av ligans bättre försvarsspel men de offensiva bristerna som finns kommer bli kostsamt för värdskapet. Sen har Rayo Vallecano inte gjort något större avtryck denna säsong där prestationerna på resande fot varit undermåliga. Mer finns helt klart att önska från gästerna där Andoni Iraola bland annat förfogar över den före detta Atlético Madrid-stjärnan Mario Suaréz. På sin höjd ska Sporting Gijón gälla som knappa favoriter. X2!

3. USA – Panama 

Framtiden ser helt klart lovande ut för USA landslag. Att “The Stars and Stripes” i dagsläget ska råda som storfavoriter mot Panama, på neutral mark, är däremot för oss oförståeligt. Inte minst då storstjärnan Christian Pulisic är otillgänglig på grund av skada. Panama får inte heller den kredd de förtjänar där gästernas solida försvar kan ställa till det för USMNT. I fredags stod gästerna upp väl mot Japan och föll oturligt med 1-0 efter att Takumi Minamino avgjort från straffpunkten och under förra månadens landslagssamling besegrades Costa Rica två gånger om. I dagsläget undviks den gravt överstreckade ettan helt – gardera med övriga två tecken.

4. Frankrike U21 – Schweiz U21 

En ganska ointressant tillställning väntar på Stade Michel d’Ornano. Båda lagen är nämligen redan EM-klara inför den sista kvalomgången. Smått överraskande är det Schweiz som toppar tabellen och de rödklädda har gjort det storartat med full pott efter nio spelade omgångar. I synnerhet imponerar 3-1-viktorian hemma mot fransmännen för drygt ett år sedan men det kommer inte bli enkelt att replikera den triumfen. Likt seniorlaget är Frankrikes U21 stjärnspäckat från målvakt till anfall med spelare som Alban Lafont, Jules Koundé, Boubakary Soumaré samt Celtics målspruta Odsonne Édouard. Dags för revansch – spiketta!

5. Coritiba – Bahia 

Rent spelmässigt ser det helt okej ut för nykomlingarna Coritiba men den bristande målproduktionen kan mycket väl föra värdskapet tillbaka till Série B. Hemma på Estádio Couto Pereira har “Coxa” endast producerat fem mål på nio matcher och i Rafinhas skadefrånvaro vilar ett enormt ansvar på Robson dos Santos Fernandes axlar. Här ska dessutom corona har drabbat Coritiba med ett gäng bortfall. Bahia kommer i sin tur till detta möte med fin form och lagets svaga bortafacit ska tas med en nypa salt då prestationerna har förtjänat en klart bättre poängskörd. Fina förutsättningar finns för att bryta den negativa trenden och tvåan blir första tecknet på kupongen.

6. Botafogo RJ – Bragantino 

Botafogo RJ har varit en rejäl besvikelse halvvägs in på säsongen där segrarna lyser med sin frånvaro. Istället har majoriteten av matcherna slutat med delad ära, elva av 19 för att vara exakt. Dags för rutinerade pjäser som Keisuke Honda och Salomon Kalou att steppa upp. Mer väntat är det att Bragantino slåss bland bottenträsket. Nykomlingarna står på samma poängskörd som sin motståndare med en match mer spelad och gästerna är fortsatt segerlösa på resande fot. 1X är ett lås.

7. Frankrike – Sverige 

Det är onekligen en markant skillnad på spelarmaterial mellan dessa två nationer. Det faktum att Frankrike redan har säkrat förstaplatsen kan däremot bli Sveriges räddning i nedflyttningsstriden. Janne Anderssons manskap vann som bekant måstematchen mot Kroatien och inför den avgörande omgången skiljer endast målskillnad lagen emellan. Med kvalitetsspelare som Dejan Kulusevski och Emil Forsberg kan det svenska landslaget mycket väl besegra ett ointresserat franskt landslag. Vi helgarderar!

8. Spanien – Tyskland 

Kupongen avrundas med ett hyperintressant möte på Estadio de La Cartuja där Spanien och Tyskland slåss om playoff-biljetten. La Roja blev än en gång hårt straffade av den bristande kvaliteten vid offensivt straffområde. Att Sergio Ramos dessutom bränner två (!) straffar gör inte saken enklare. Tyskland har i sin tur gått från klarhet till klarhet under kvalspelet och med den formstarka duon Leroy Sané samt Timo Werner bör Die Mannschaft lösa avancemang. Oavgjort räcker för att så ska bli fallet och vi utgår därifrån.

Omgångens säkra: Frankrike U21

Det kommer inte som en större överraskning att Schweiz får högt förtroende efter att ha vunnit samtliga nio kvalmatcher. Men det råder alltjämt en enorm klasskillnad mellan lagen på pappret och att de rödklädda ska skrälla till det även på resande fot känns väldigt tveksamt. Given spik då ettan understreckas.

Omgångens skräll: Panama

Utan Christian Pulisic har USA:s offensiv inte direkt sprudlat. Nu väntar ett defensivt starkt Panama och huruvida USA överskattas eller Panama underskattas av svenska folket låter vi vara osagt. Hur som haver är det bara att tacka och ta emot det fenomenala spelvärde som erbjuds åt öst.

1. Plymouth – Portsmouth 2

2. Sp.Gijón – Vallecano x2

3. USA – Panama 1×2

4. Frank U21 – Schweiz U21 1

5. Coritiba – Bahia 2

6. Botafogo RJ – Bragantino 1x

7. Frankrike – Sverige 1×2

8. Spanien – Tyskland x

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100