Topptipset 7/12 » Tips och analys

Av
Uppdaterat: december 8, 2020

Gott om spelvärde hittas på måndagens kupong. Vi gillar den spelvärda spiken på Estádio de Sao Luís och fina skrällalternativ hämtas från såväl Bundesliga, Serie A samt Jupiler League. Mer om detta hittar ni i analysen nedan, häng med!

Spelstopp: 20:29

1. Brighton – Southampton 

Bataljen på AmEx Stadium är en oviss sådan. Southampton har gått från klarhet till klarhet under tränaren Ralph Hassenhüttl och denna säsong har The Saints tagit ytterligare steg i rätt riktning. Men att Danny Ings återigen är tveksam till spel oroar såklart då 28-åringen varit den främsta orsaken till gästernas framgång. Även Graham Potter har något intressant på gång med sitt Brighton. Spelmässigt gör The Seagulls det riktigt bra och värdskapet kommer med fina resultat mot såväl Liverpool som Aston Villa i bagaget. När tvåan då felaktigt streckas upp som favoriter passar vi på att spika den spelvärda ettan.

2. Eibar – Valencia 

Valencia var mer eller mindre dömda för misslyckande efter att ha tappat majoriteten av truppens stöttepelare inför säsongen. Visst finns det en handfull intressanta spelare kvar i klubben och emellanåt står Fladdermössen för solida prestationer. Allt för ofta är så inte fallet och mot ett defensivt kompakt Eibar lär gästerna få det problematiskt. Värdskapet är betydligt jämnare i sina prestationer och på de senaste sju omgångarna har det endast blivit en förlust (3-3-1). Ettan är ett spikalternativ, finns tecken över följer krysset med.

3. Hoffenheim – Augsburg 

Andrej Kramarić skadebekymmer satte käppar i hjulet för Hoffenheim efter en stark säsongsinledning. Med kroaten tillbaka har det sett bättre ut men Hoeness saknas alltjämt sju spelare till detta möte. Vi köper således inte det höga förtroende spelarpoolen ger till värdskapet. Augsburg är defensivt starka och offensivt imponerar inte minst det schweiziska löftet Ruben Vargas. Kan Florian Niederlechner dessutom bryta sin måltorka blir gästerna att räkna med. Samtliga tecken följer med på PreZero Arena.

4. Fiorentina – Genoa 

På Stadio Artemio Franchi får Fiorentina överraskande högt förtroende. Visst har Genoa haft en blytung säsongsinledning men det ser allt bättre ut för de blåröda där inte minst unge Gianluca Scamacca imponerar. Gästerna har visserligen fortsatta skadebekymmer där defensiven är hårt drabbat. Å andra sidan så har Fiorentinas offensiv minst sagt varit undermålig på senare tid där de lilaklädda lämnat mållösa från de senaste fyra omgångarna. Vi håller oss borta från den överstreckade ettan och garderar med övriga tecken.

5. Charleroi – Kortrijk 

Överlag är Charleroi det bättre laget på Stade du Pays de Charleroi men formen hos värdskapet är oroväckande. Les Zèbres föll överraskande hemma mot Waasland-Beveren vilket var värdskapets tredje raka nederlag. För att strö salt på såret såg nyckelspelaren Marco Ilaimaharitra rött strax före halvtidsvilan och är således avstängd här. Kortrijk är svaga defensivt men den rutinerade anfallaren Ilombe Mboyo är i strålande form och 33-åringen kan absolut störa Charleroi. Ettan först men här bör det garderas och gärna med samtliga tecken.

6. Sporting Farense – Marítimo 

Sporting Farense har inte fått någon önskvärd inledning i högstadivisionen, åtminstone inte poängmässigt. Rent spelmässigt har det dock funnits en hel del positivt att hämta från nykomlingarna och främst i hemmaborgen. Säsongens första viktoria hämtades i den senaste bataljen på Estádio de Sao Luís då Boavista avlägsnades med 3-1. Skotten Ryan Gauld imponerar och vi blir inte förvånade om värdskapet börjar klättra i tabellen. Marítimo håller inte samma nivå som för ett par år sedan och redan i fjol var gästerna oroväckande nära giljotinen. Kan Farense hantera formstarke Rodrigo Pinho är mycket vunnet. Spelvärdet på ettan är riktigt fint och vi spikar!

7. Pordenone – Empoli 

Pordenone var ligans stora utropstecken i fjol då de grönsvarta, som nykomlingar, slogs om en uppflyttning till Serie A. Med det spännande nyförvärvet Davide Diaw kan värdskapet mycket väl utmana även denna säsong och faktum är att I Ramarri endast förlorat en av de inledande nio matcherna (2-6-1). Empoli har en klart bättre grund att stå på gentemot sin motståndare där gästerna har spenderat fyra av de senaste sex säsongerna i högstadivisionen. Udinese-lånet Matos har imponerat rejält och tillsammans med stjärnan Mancuso har Gli Azzurri ett av ligans hetaste anfallspar. Vi utgår från öst men garderar tidigt, helgardera om möjligt.

8. AC Ajaccio – Le Havre 

Le Havre kommer från en stark fjolårssäsong där i stort sett allt kretsade kring Tino Kadewere. 24-åringens succésäsong gick dock inte obemärkt förbi där Lyon säkrade upp skytteligavinnaren redan i januari men fick stanna kvar hos de blåklädda säsongen ut. Att gästerna har det kämpigt utan sin skyttekung kommer inte som någon överraskning och blott en pinne har plockats från de senaste fyra omgångarna. Att fjolårstrean AC Ajaccio befinner sig bland bottenträsket kommer som en större överraskning. Efter en miserabel inledning har värdskapet dock vaknat till liv och endast ligaledarna Troyes har besegrat L’ours på de senaste sex omgångarna. 1X är ett lås.

Omgångens säkra: Sporting Farense

Nykomlingarna Sporting Farense har fått en oförtjänt låg poängskörd under säsongsupptakten. Mot nästjumbon Marítimo finns goda förutsättningar att hämta andra raka viktorian i hemmaborgen och spelvärdet på ettan gör detta till kupongens främsta spik.

Omgångens skräll: Genoa

Genoa har inte haft någon önskvärd säsongsinledning men det har inte Fiorentina heller och rent kvalitetsmässigt skiljer det inte särskilt mycket lagen emellan. Den senaste månaden har gästerna dessutom imponerat mer än Florensklubben och får oförtjänt lågt förtroende från svenska folket.

1. Brighton – Southampton 1

2. Eibar – Valencia 1

3. Hoffenheim – Augsburg 1×2

4. Fiorentina – Genoa x2

5. Charleroi – Kortrijk 1×2

6. Farense – Marítimo 1

7. Pordenone – Empoli 1×2

8. AC Ajaccio – Le Havre 1x

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100