Tuffast möjliga uppgift för Sverige

Av
Uppdaterat: oktober 13, 2020

Betting Sherlock

Ny match, nya möjligheter för Sverige. Eller omöjligheter? Portugal på bortaplan är förmodligen bland det tuffaste man kan ställas mot i dagsläget.

Mitt spel blir generösa -1 Portugal till 1.86 på Betfair Exchange. Går in med 6 units här.

Portugal leder gruppen på lika många poäng som Frankrike men med bättre målskillnad. I min förra rek så framförde jag att Portugal för mig är världens mest kompletta landslag och det står jag självklart fast vid. De har en stabil målvakt, bra försvarslinje genomgående, sex innermittfältare i truppen som alla håller en hög nivå samt forwards som både kan göra sin gubbe men även mål. Frankrike som är ett av världens bästa landslag skapade inte en enda klar målchans på 90 minuter mot Portugal. Försvaret är mycket bra och välorganiserat. Men Portugal kan även anfalla. Offensivt är man lika bra i bollinnehavspelet som i kontringsspelet. Med risk att upprepa mig själv. Jag ser inget landslag som är bättre i världen idag.

Sverige har noll poäng efter tre spelade matcher. Svenskarna hade inte kunnat hamna i en svårare Nations League grupp med regerande världs- och europamästarna och dessutom VM-finalisterna Kroatien. Jag kan tycka att folk har orimliga krav på Sverige när man ska kritisera dem. Men man måste utgå från vilka lag de möter innan man kritiserar. Sverige gjorde en bra andra halvlek mot Kroatien och förtjänade enligt mig ett kryss. Problemet för Sverige är att det just nu är stor skillnad på Kroatien och Portugal i kvalité. Jag ser faktiskt inte hur de ska ha en chans i denna matchen. Spelar de lågt så är Portugal tillräckligt skickliga för att bryta igenom. Det såg vi senast när Robin Olsen räddade Sverige från en storförlust. Väljer man att stå högre med sin backlinje och spela mer offensivt skjuter man sig själva i foten. Snabba kontringsspelare mot slöa mittbackar är inget att rekommendera.

Jag känner mig ganska säker på att Janne kommer spela med ett lågt försvarsspel och försöka hitta kontringar när tillfällen ges. Fördelen för Sverige är att man inte har något att förlora i denna matchen. Nackdelen är att det är klasskillnad mellan lagen och att det enligt mig inte kommer spela någon större roll hur man spelar.

Jag tror på en liknande match som på Friends med ett Portugal som kommer ta tag i matchen från början och dominera i minst 75 av 90 minuter. I värsta fall tror jag på en portugisisk uddamålseger och därmed pengarna tillbaka på spelet. Men det mest troliga är att portugiserna vinner med 2-3 bollar här.

Lycka till!