Två slitna lag

Av
Uppdaterat: oktober 12, 2020

JohanS

Norge tar emot Nordirland på onsdagskvällen. Två lag som båda lirat EM-playoff efterföljt av Nations League och kliver in i sin tredje match på väldigt kort tid. Risk för slitna spelare?

Speltips

Norge har på sistone varit synonymt med målkalas då man dels gjort väldigt många för egen maskin men också släppt in en hel del. Till det här mötet är jag dock inte lika säker på målkalas. Norge studsade förvisso tillbaka fint mot Rumänien via 4-0 på hemmagräset efter den där sura playoff-torsken mot Serbien som krävde förlängning och som innebar att kritiska röster höjdes mot Lagerbäck som förbundskapten. Men frågan är nu hur pigga ben vi kan förvänta oss från spelare som Håland, Sörloth och Ödegaard som matchats hårt. Håland och Ödegaard spelade förvisso inte 90 minuter mot Rumänien, men klev ändock av i minut 79 respektive 70. Viss motivation för Norge bör dock ändå finnas för vinsten här då man delar gruppledningen med Österrike och som sagt är ute ur EM-playoffet varför inte så mycket annat finns att tänka på.

Nordirland är kvar i EM-racet då man ska spela en avgörande play-off-match i november. Nog är tankarna på den matchen då det ser väldigt surt för dem i botten av gruppen där man ligger sist efter Rumänien. Mot Österrike föll man sist på hemmagräset med 1-0, där Österrike styrde och ställde precis allt. 12 avslut fick Österrike iväg och Nordirland själva skapade bara en ynka målchans på hela matchen. Tydligt att Nordirland checkat ut i Nations League-spelet.

Norge bör och ska vinna den här matchen då man är klart bättre än Nordirland (5-1 seger i Nordirland sist lagen möttes). Men någon ny målfest tror jag inte på givet bägge lagens tuffa matchande på sistone, där jag kan se framför mig en rätt avslagen fight. Kan även se att en spelare som Håland får färre minuter och att exempelvis Joshua King ges en startplats på endera Hålands eller Sörloths bekostnad. Jag lirar Norgevinst & u 4,5 mål i matchen till 1.70x pengarna hos Betway.