Två starka hemmasegrar i Hockeyettan

Av
Uppdaterat: oktober 18, 2020

Åkesson

Det är dags för en Hockeyettan dubbel igen. Denna gång lutar jag mig på Tranås och Wings Arlanda som jag tror ha goda chanser att vinna på hemmaplan. Tranås har börjat säsongen ganska dåligt, då man borde tillhöra toppen i Hockeyettan Södra. Nu väntar jumbon Tyringe hemma och då är det bara 3 poäng som räknas. Wings Arlanda är bättre än på länge och mot ett Hanviken med usel form borde man vinna lätt.

Tranås – Tyringe

Tranås var på god väg mot Kvalserien ifjol innan säsongen avbröts och man gjorde en mycket bra säsong. Inför i år är man topptippade i den tuffa Hockeyettan Södra och med tanke på spelartruppen ska man också vara de. Säsongsinledningen har dock varit ganska dålig, endast 4 poäng på 5 matcher och ingen trepoängare. Nu väntar Tyringe hemma och då är det bara vinst som räknas. Tyringe slutade tvärsist i grundserien ifjol och tog endast 9 poäng på 22 matcher. Tillsammans med Borås är man seriens sämsta lag även i år och mot Tranås borta ska man inte räcka till.

Wings Arlanda – Hanviken

Wings Arlanda slutade 6:a i grundserien förra säsongen och i år har man ännu bättre lag. Man har bland annat ett samarbete med Väsby från Hockeyallsvenskan och har därmed lånat ett antal spelare. Man har också börjat säsongen bra med 3 segrar på 4 matcher, bland annat har man slagit båda Visby och Strömsbro som är topplag. Hanviken har tagit 2 poäng på de inledande matcherna och de senaste tre matcherna har man förlorat med 7-2, 3-10 och 8-3. Med andra ord så läcker man ganska rejält bakåt. Förra säsongen förlorade man samtliga 4 matcher mot Wings Arlanda och jag tror det blir förlust även i denna.

Speltips

Tranås har inlett säsongen knackigt och kommer vara väldigt laddade och förberedde mot Tyringe hemma. Tyringe är kanske Hockeyettan Södras sämsta lag och man har endast vunnit 1 av de 11 senaste matcherna mot Tranås. Wings Arlanda är ett utav topplagen i Hockeyettan Östra i år och mot Hanviken hemma bör man vinna. Hanviken förlorade samtliga fyra matcher mot Wings förra året och man kommer dessutom med usel form till denna match. Mitt speltips blir därför att Tranås och Wings Arlanda vinner till oddset 1.93 gånger insatsen.

Lycka till!

/Åkesson