Utvilat United vrider om kniven.

Av
Uppdaterat: augusti 5, 2020

Ridderwall

I veckan återupptas Europa League där åttondelsfinalerna ska avgöras. En som redan är avgjord är mötet mellan Manchester United och Linz där engelsmännen roterade kraftigt och vann med 5-0 på bortaplan strax innan Covid-19 gjorde en fortsättning omöjlig.

Manchester United

Manchester United har egentligen varit i fin form enda sen Bruno Fernandes anslöt från Portugal men det tog verkligen fart efter uppehållet när man dessutom fick tillbaka en frisk och utvilad Paul Pogba och en skadefri Marcus Rashford. De har varit riktigt bra men de som kanske varit bäst är Martial och Greenwood som verkligen avlastat Rashford och Fernandes på ett utmärkt sätt. United löste en Champions League-plats i den sista omgången men trots de fina resultaten såg man extremt tröttkörda ut i slutet och de sista vinsterna handlade mer om att överleva än att spela sprudlande fotboll, något man i slutändan lyckades med. Bristen på rotation kan tyckas våghalsig från Solkjaer men det är så stor nivåskillnad när man roterar att man förmodligen hade missat Champions League på köpet. Nu har man fått vila ordentligt och jag tror att vi får se en ganska ordinarie elva från United.

Linz

Linz vann ”grundserien” i den österrikiska ligan som fungerar ungefär som den danska. I slutrundan gick det dock betydligt sämre och man landade till slut på en fjärdeplats vilket innebär kval till Europa League, en turnering man med all säkerhet åkte ut redan i våras men nu ska spela av för att sedan fokusera på nästa säsong. Det är givetvis svårt att veta i vilken sinnesstämning man åker till Manchester men efter att ha sumpat ligan och med 0-5 i ryggen lär det knappast vara med gott självförtroende iallafall. Det ska dock spelas en match och den ska spelas på Old Trafford, något som är stort för de flesta och särskilt för spelare i de lite mindre ligorna.

Speltips

Det här kommer säkerligen kunna bli en ganska avslagen historia i och med att den redan är avgjord och även om jag tror att Linz kommer göra en bra arbetsinsats förväntar jag mig att hopplösheten och bristen på självförtroende kommer lysa igenom, speciellt vid ytterligare en motgång. Jag förväntar mig en ordinarie elva från Manchesterhåll, dels för att Solkjaer inte litar på sina reserver och dessutom för att man nu fått vila och behöver varva upp inför resten av slutspelet. Med Rashford, Greenwood, Martial, Fernandes och Pogba har jag otroligt svårt att se Linz stå emot speciellt länge och jag tror detta blir en komfortabel vinst för United. -1,5 spelas till 1,70 gånger pengarna.

Lycka till!

Spela Man Utd -1,5 på Pinnacle